Treneri Šibenika i Lokomotive uoči četvrtfinalnog dvoboja Kupa Hrvatske

Rendulić: ‘Imamo šansu za proći u polufinale’, Tomić: ‘Šibenik je na razini nekih prvoligaša, bit će nam teško’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Sedam prvoligaša i jedan drugoligaš, družina je to u četvrtfinalu nogometnog Kupa Hrvatske. Taj jedini iz 2.HNL je Šibenik, koji će se utorak (17h) na Šubićevcu, za ulazak u polufinale ‘potući’ s Lokomotivom, koju uspješno vodi Šibenčanin Goran Tomić. On je pun hvale za svoj bivši klub.

– Šibenik je na razini nekih naših prvoligaša, to jasno pokazuju njegovi rezultati u prvenstvu. Kada imaš toliku bodovnu prednost pred ostalima jasno je da imaš kvalitetu više – veli Tomić, koji nam se javio iz autobusa, na putu za rodni kraj.

Unatoč tome što je Lokomotiva kao prvoligaš papirnati favorit, Tomić je svjestan da ih na Šubićevcu čeka težak posao.

– Da igramo u Zagrebu bilo bi nam lakše, ali igramo na Šubićevcu, na teškom terenu i tu će Šibenik sigurno tražiti svoju šansu. Ali, želimo proći dalje, želimo dobre rezultate u prvenstvu potvrditi plasmanom u polufinale Kupa, tako da je ovo jako bitna utakmica za nas i dat ćemo sve od sebe da prođemo dalje – ističe Tomić, za kojeg će, kaže, to za njega biti poseban dvoboj.

– Bit će to moja prva službena utakmica protiv Šibenika kao trener Lokomotive i jasno da su emocije pomiješane, ali čim krene utakmica sve se zaboravlja, bit ću koncentriran na događanja na terenu – zaključio je trener Lokomotive.

Nije bez razloga Tomić naglasio ono ‘službena’. Naime, nedavno su Šibenik i Lokomotiva na Šubićevcu odigrali prijateljsku utakmicu, i tada su Zagrepčani slavili sa 2:1, ali uz jako dobra otpor narančastih. Taj susret ulijeva nadu da Šibenik u utorak može iznenaditi i proći među četiri ekipe u Kupu.

– Za nas bi bio veliki uspjeh proći, za njih veliki neuspjeh ako ispadnu, tako da očekujem jednu dobru, otvorenu utakmicu. Spremni smo, dat ćemo sve od sebe, na Šubićevcu nema apsolutnog favorita protiv nas, jedino da smo izvukli Dinamo ne bismo imali šanse – ističe trener Šibenika Krunoslav Rendulić, koji se nada da bi Šibenik mogao biti ‘dark horse’ Kupa.

– Jedini smo drugoligaš i svi su nas željeli izvući. Bez obzira što Lokomotiva spada u sam vrh hrvatskog nogometa i što je, da se ne lažemo, favorit u utorak, mi svoju šansu imamo i probat ćemo je iskoristiti i proći u polufinale. Oni su kao momčad pokriveni na svim pozicijama, posebno su ubojiti u napadačkom dijelu. Bit će, dakle, zahtjevno, ali ponavljam, imat ćemo šanse i nadam se da ćemo ih iskoristiti – zaključio je Rendulić, koji će za dvoboj s Lokomotivom moći računati na sve igrače.


Pratite nas i na društvenim mrežama: