Ragbijaši ‘okupirali’ Banj, Šibenčani zauzeli šesto mjesto

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Šibenska gradska plaža Banj u subotu je bila poprište međunarodnog turnira u beach rugbyju, a kojeg je povodom svog trećeg rođendana organizirao Ragbi klub Šibenik. Na turniru koji je izazvao veliko zanimanje Šibenčana i koji bi trebao postati tradicionalan nastupilo je devet ekipa iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Utakmice su bile vrlo atraktivne i neizvjesne, pijesak je letio na sve strane, a naslovom pobjednika na kraju se okitila ekipa splitske Nade koja je u finalu svladala Sinj 1.

Bronca je, pak pripala momcima iz ekipe Med medeni iz Rijeke, dok je četvrto mjesto zauzeli Old Bastardzi iz Zagreba.

Što se tiče domaćina, oni su u konačnici osvojili šesto mjesto. Šibenčani su turnir otvorili pobjedom nad Tomislavom, a onda su nanizali četiri poraza, među njima i onaj od druge ekipe Sinja u utakmici za peto mjesto, u kojoj su gol primili u posljednjim sekundama.

– Imali smo malo peha u zadnjoj utakmici. Primili smo gol u zadnjoj sekundi i izgubili 7:6. Ali mislim da možemo biti zadovoljni, ostvarili smo najbolji rezultat od svih drugoligaških ekipa – kazao je predsjednik Ragbi kluba Šibenik Frane Koštan

Sve u svemu, bio je to pravi spektakl, promocija ovog atraktivnog sporta i, nadamo se, početak jedne lijepe tradicije.


Pratite nas i na društvenim mrežama: