Kontaktirali smo čelnike dvaju susjednih Saveza

R. Sinovčić: ‘Mi smo za dvije lige, šibensko-zadarsku te splitsko-dubrovačku’; J. Bulat: ‘Samo neka se igra!’Foto: Facebook

Nakon što smo na Šibenskom portalu objavili kako sljedeće sezone ipak neće doći do spajanja Šibensko – kninske i Zadarske županijske nogometne lige, ali da postoji ideja da se u sezoni 2021./2022. spoje tri dalmatinske lige –  uskomešali su dalmatinski nogometni krugovi. Reakcije dolaze sa svih strana, svatko nudi svoje viđenje. Evo što o svemu kaže Reno Sinovčić, predsjednik Nogometnog saveza Zadarske županije.

– S prijateljima iz Šibensko-kninskog saveza dogovorili smo spajanje naših dviju liga, koja bi bila na tragu one međuopćinske lige Zadar-Šibenik od prije 30-ak godina, iz koje bi prvak izravno ušao u 3.hnl jug. Međutim, kako se umiješao koronavirus, planovi su prolongirani. Međutim, naša je želja da takva zajednička liga, bude li sve u redu, kad-tad zaživi. Pratiti ćemo situaciju i nadam se da ćemo na jesen biti pametniji – kazao je za Šibenski portal Sinovčić.

Njemu je Šibensko-zadarska liga prihvatljivija od one koja bi uključila i klubove iz Splitsko-dalmatinske županije.

– Mislim da su dvije lige najbolje rješenje, šibensko-zadarska, koja bi imala prvi i drugi rang, tako da niti jedan klub ne bi izvisio, te splistko-dubrovačka liga, čiji bi prvak također izravna ušao u 3.HNL. – ističe Reno Sinovčić.

A za kakvu ligu navijaju u Šibensko-kninskom savezu?

– Nama je najvažnije da se igra! Naša liga broji samo osam klubova i sigurno da bismo voljeli igrati ligu u kojoj je što više klubova. Prema tome, nije nam neprihvatljiva ni ona koja bi uključivala klubove iz triju dalmatinskih županija, kao ni ona u kojoj bi igrali mi i klubovi iz Zadarske županije – kazao nam je Joso Bulat, predsjednik Nogometnog saveza Šibensko-kninske županije.

Dakle, sljedeće sezone sve po starom, a onda bi moglo doći do spajanja. Kakvog, vidjet ćemo.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.