Zvonimir Šućur jedva čeka nastaviti tresti suparničke mreže

Prvi topnik Funcuta i 1.HMNL: ‘Podignemo li se u obrani mogli bismo biti vrlo nezgodni’Foto: Naši Tići
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Hrvatski futsal prvoligaši već su trebali biti u punom pogonu kada je riječ o drugom dijelu prvenstva. Ali, umiješao se omikron pa je nastavak 1.HMNL odgođen do završetka Eura. Poremetilo je to planove mnogima, pa i ekipi Šibenika 1983 čiji se igrači jedva čekaju vratiti utakmicama. Među njima je i Zvonimir Šućur, prvi topnik narančastih, ali i cijele lige. Šućur je u prvom dijelu suparničke mreže tresao 12 puta, koliko i Daniel Moravac iz Futsal Pule. Kako Šućur ocjenjuje dosadašnje igre i rezutate Šibenika 1983 u premijernoj sezoni među elitom?

– Iskreno, mislio sam da ćemo biti i lošiji s obziromna snagu Lige 10. Puno je kvalitetnih ekipa, liga je dosta izjednačena tako da je svaki bodovni ulov velika stvar za nas kao novake u 1.HMNL – kaže Šućur.

A u prvih devet kola Funcuti su skupili devet punata i trenutno drže osmo mjesto na prvoligaškoj ljestvici, iza njih su gradski rivali iz Crnice s bodom manje i utakmicom manje, te Alumnus koji je na svega tri boda. Iako je kao osnovni cilj istaknut ostanak u ligi, Šućur gleda prema nečem više.

– Mislim da smo u stanju izboriti play off, biti među osam najboljih ekipa. Dobra smo momčad, koja će se, vjerujem, u nastavku prvenstva još više dići, tako da s optimizmom gledam na budućnost – kaže Šućur.

Od toga da je najbolji strijelac, ističe, važniji mu je uspjeh momčadi. Iako, lijepo je vidjeti svoje ime na vrh liste najboljih strijelaca lige.

– Uvijek sam bio gol-igrač, koji puno zabija. Na ruku mi ide i stil igre koji gaji naš trener, a to je napadački nogomet, s puno kontri, tako da postižemo puno golova, ali ih puno i primamo. Podignemo li taj obrambeni dio u nastavku mogli bismo biti nezgodni – smatra Šućur. Za kraj ga pitamo vidi li se na duže razdoblje na Baldekinu?

– Ne znam, ali mislim da će me futsal i posao ipak odvesti u neki veći grad – zaključio je Zvonimir Šućur.


Pratite nas i na društvenim mrežama: