Kolo prije kraja kvalifikacija u Šibeniku

Preko Crnice do Portugala! Mlade barakude izborile EP, Goleš i Sabioni dio pobjedničkog timaFoto: Šibenski portal (Milan Balaban)
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Preko Šibenika do Loulea. Tako ukratko možemo opisati put hrvatske U15 vaterpolske reprezentacije od kvalifikacija u Crnici do Europskog prvenstva koje će se u srpnju održati u Portugalu. Mlade barakude su, naime, kolo prije kraja kvalifikacijskog turnira u Šibeniku, osigurali odlazak na europsku smotru. Nakon što su na otvaranju izdominirali Litvance, u drugom su kolu sa 17:6 svladali vršnjake iz Nizozemske i tako osigurali jednu od prve dvije pozicije. U nedjelju ih još čeka ogled s Njemačkom i za očekivati je kako će mladići izbornika Davida Burburana šibenski turnir završiti sa sve tri pobjede.

Ono što nas veseli, jest da su dio ovog uspjeha i dvoje naših, talentirani Lovre Goleš te Bruno Sabioni, Burburanov pomoćnik, obojica članovi Solarisa. Što se tiče dvoboja s Nizozemcima, mladi Hrvati krenuli su uraganski, dobili prvu četvrtinu sa 6:1, pa u istom ritmu nastavili i u drugoj dobivši je sa 7:2.

U nastavku su malo ‘povukli ručnu’, tako da su Nizozemci izvukli koliko-toliko pristojan poraz. Kao i protiv Litve najefikasniji u hrvatskim redovima bio je Gabrijel Burburan sa pet postignutih golova, Marko Glavnić pratio ga je sa četiri postignuta gola, dok je Lovre Goleš susret završio s dva postignuta gola.


Pratite nas i na društvenim mrežama: