Susjedski derbi na Šubićevcu

‘Pobjeda nad Hajdukom bio bi lijep poklon našim navijačima’



Foto: HNK Šibenik
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Šibenik u nedjelju igra posljednju domaću utakmicu u sezoni u kojoj je glavni cilj ne samo ostvaren, nego i premašen. Na oproštaju od Šubićevca stiže Hajduk, kojeg su narančasti svladali na Poljudu, međutim, od tada se puno toga promijenilo. Između ostalog narančasti su dobili novog trenera, a Hajduk je proigrao u ovoj završnici prvenstva. Pobjeda nad susjedima, kazao je Sergi Escobar još nakon prošlotjedne utakmice u Osijeku, bio bi lijep poklon šibenskim navijačima.

– Odmorili smo neke igrače u Osijeku, nadam se da im je to dobro došlo i da će sutra prikazati dobru igru jer nam je derbi jako važan – istaknuo j trener Šibenika, koji je u par navrata kazao kako je upoznat s velikim rivalstvom između dva dalmatinska kluba.

– Oni su u naletu, bore se za Europu, počeli su jako dobro igrati. Sviđaju mi se Fossati i Biuk, imaju i Livaju koji je generator svega, ali kako sada igra Hajduk nema slabog mjesta, svi igraju i u obrani i u napadu. Mi ćemo s druge strane igrati bez grča, možemo biti opušteni i pokazati se u najboljem svjetlu. Bilo bi jako lijepo završiti kao šesti, a za to će možda biti dovoljan i jedan bod – kaže Escobar, koji je najavio kako će u nedjelju na teren poslati idealnih 11, izuzev kapetana Bulata kojeg neće biti zbog kartona. Iz istog razloga u kadru neće biti ni Bailonea, kao ni ozlijeđenog Nikole Raka.

U nedostatku Bulata glavni kreator u narančastoj momčadi trebao bi biti Ćurić.

– Čeka nas zahtjevna utakmica, Hajduk je u jako dobrom ritmu i sigurno dolazi po pobjedu jer mu je svaki bod u borbi za Europu važan. Mi smo bez pritiska, možemo igrati za gušt, ali svakako nam je želja osvojiti što više bodova do kraja prvenstva, zadržati šesto mjesto – kazao je veznjak Šibenika.

Nedjeljni dvoboj Šibenika i Hajduka počinje u 17.05 sati, uz izravan prijenos na Arenasportu 3.


Pratite nas i na društvenim mrežama: