PH U KRONOMETRU: David Jabuka najbolji junior, Josip Juras početnik, Dijani Vrdoljak srebro u Eliteu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Odlične rezultate ostvarili su biciklisti iz naše županije prvog dana Prvenstva Hrvatske u cestovnom biciklizmu, kojeg organizara BK Fortica, u suradnji s BBK Orlov krug i BK Primošten. Na kružnoj stazi u Gospodarskoj zoni danas se vozio pojedinačni kronometar, a ‘lokalci’ su se čak pet puta penjali na postolje.
Na ono najviše popeo se Tribunjac David Jabuka (vozi za BK Zadar) koji je osvojio zlato u juniorskoj kategoriji, obranivši tako lanjski naslov prvaka države.

david jabuka

Sjajan rezultat ostvarila je i Dijana Vrdoljak iz BK Fortica, koja je u klasi Elite osvojila srebro. Da je riječ o fantastičnom postignuću govori podatak kako je ispred nje bila samo Mia Radotić koja nakon prvenstva u Šibenik putuje na ženski Giro de Italia. Dijana je očito u vrhunskoj formi s obzirom da je prije dva tjedna srebro osvojila i na državnom prvenstvu u cestovnom usponu.
Kod muškaraca u klasi Elite slavio je Matija Kvasina, a broncom se okitio Vodičanin Marko Fržop koji vozi za BK Biker iz Zagreba. Brončanu medalju u kategoriji veterana osvojio je i Tonko Juras iz BBK Orlov krug, a onu najsjajniju, zlatnu, uzeo je u kategroriji početnika  Josip Juras iz BK Fortica.

bk fortica 1

Dodajmo kako je blizu postolja u juniorskoj kategoriji bio Lorenzo Marenzi, također član šibenske Fortice, koji je zauzeo četvrto mjesto. On je, zajedno sa svojim klupskim kolegom Danijelom Baltićem, potvrdio reprezentativni status, pa će šibenski dvojac sljedeće nedjelje nastupiti za juniorsku reprezentaciju na poznatoj utrci u Italiji Casut – Cimolai, što će im biti treći nastup za nacionalnu vrstu ove godine. I to u svojoj prvoj juniorskoj godini.


Pratite nas i na društvenim mrežama: