Više

    Perica Bukić: Vjerujem kako će nas šibenska publika odvesti do pobjede nad Mađarskom

     

    Šibenčani će u utorak, 14. siječnja, uživati u pravom vaterpolo spektaklu. Na bazenu u Crnici snage će u sklopu trećeg kola Svjetske lige odmjeriti Hrvatska i Mađarska, dakle, aktualni olimpijski pobjednici i aktualni svjetski prvaci. Bolje od toga ne može. Taj je susret najbolje opisao izbornik ‘Barakuda’ Ivica Tucak, kazavši kako je to kao da se u nogometu sastaju Španjolska i Brazil. Gledati toliko vrhunskih vaterpolista na jednom mjestu pravi je privilegij, stoga ne sumnjamo kako će tribine u Crnici biti krcate. Uvjeren je u to i Perica Bukić, dopredsjednik i izvršni direktor HVS-a, s kojim smo popričali povodom spomenute utakmice.
    Kako je došlo do toga da Šibenik dobije organizaciju jedne ovako velike i važne utakmice?
    – Šibenik je u više navrata, od samog početka mandata ovog Upravnog odbora, pokazao, kako ljubav prema vaterpolu, tako i sposobnost u organizaciji, kako priprema tako i natjecanja hrvatskih vaterpolskih reprezentacija.
    I inače je politika HVS-a da utakmice hrvatske vaterpolske vrste organiziramo u različitim centrima, tako da smo domaćinstva važnih utakmica ili natjecanja dodjeljivali redom Dubrovniku, Splitu, Šibeniku, Rijeci, Zagrebu, ali i Makarskoj, Zadru, Varaždinu.

    ŽELIMO NA FINALE SVJETSKE LIGE

    Je li na dobivanje domaćinstva utjecalo i to što se vi i izbornik Tucak Šibenčani?
    – Naravno da je jedan od razloga što je upravo Šibenik domaćin ovako važnoj i zanimljivoj vaterpolo utakmici i taj što smo izbornik Tucak, ali i član UO Ante Kulušić i ja iz Šibenika, ali to je i razumljivo jer nam je s te pozicije olakšana organizacija samog događaja. Uostalom, upravo u Crnici je tadašnji izbornik juniorske reprezentacije, a sadašnji izbornik naše A reprezentacije Ivica Tucak osvojio naslov svjetskog prvaka 2009. godine.
    S obzirom da vaterpolo u Šibeniku ima dugu tradiciju atmosfera na tribini trebala bi biti prava?
    – Uopće ne sumnjam. Vaterpolo u Šibeniku ima zaista dugu i lijepu tradiciju i svi koji smo ponikli u VK Solaris, danas VK Šibenik, ponosni smo i na svoj klub i na svoj grad. Što se ambijenta na samom bazenu tiče, uvjeren sam kako ćemo imati super podršku, glasno ali i fer navijanje. U tom smislu molim sve koji će biti nazočni na utakmici da se pokažemo u lijepom svjetlu. Glasno, ali i sportski i korektno.
    Što očekujete od same utakmice. Može li Hrvatska do prve pobjede u ovogodišnjoj Svjetskoj ligi?
    – Utakmica, osim što je iznimno atraktivna, jednako toliko je i rezultatski važna jer nas samo pobjeda drži u igri za odlazak na finale Svjetske lige koje se ove godine održava u Dubaiju. Danas ne postoji jača utakmica u svijetu vaterpola od Hrvatska – Mađarska. Naravno da se unatoč problemima s povredama koje nas prate već neko vrijeme (Pavić, Joković), nadam dobro odigranoj utakmici s jakim protivnikom, a uz pomoć navijača i vrijednoj pobjedi.
    Kako ocjenjujete dosadašnji mandat izbornika Ivice Tucka? Je li dostojno zamijenio Ratka Rudića?
    – Sama činjenica da je Ivica Tucak na dužnosti izbornika zamijenio najtrofejnijeg i najuspješnijeg vaterpolo izbornika svih vremena dovoljno govori o potpori i našem mišljenju o sadašnjem izborniku. Naravno, rezultat i kvalitetan rad jedini su jamac u bilo kojem poslu, a naročito trenerskom. A rezultati koje je Ivica Tucak postigao do sada, a posebno uspjesi s našom najboljom selekcijom u 2013. godini, zlatna medalja na Mediteranskim igrama u Mersinu, te bronca na Svjetskom prvenstvu u Barceloni, daju nam za pravo vjerovati kako smo dobili dostojnu zamjenu velikom Ratku Rudiću.

    Ivica Tucak

    U sportu nije lako konstantno biti u vrhu, ali može li Hrvatska i u budućnosti biti vaterpolska velesila?
    – Ono što je bio moj glavni cilj kad sam se uhvatio posla vođenja HVS-a, prvih šest godina kao predsjednik, a od listopada 2010. godine kao dopredsjednik i Izvršni direktor, bilo je postizati vrhunske rezultate u kontinuitetu. Ovom se prigodom moram zahvaliti najužem timu ljudi koji su sve ove godine bili uključeni u taj segment organizacije i financijske stabilnosti Saveza, jer bez suglasja svih naših klubova i vaterpolo sredina ne bi bilo moguće postići sve one velike rezultate, od kojih su najsjajniji naslovi svjetskih i Europskih prvaka (Melbourn i Zagreb), te olimpijskih pobjednika (London). Također, ovdje se želim zahvaliti i našim Šibenčanima, prije svih članu UO HVS-a od samog početka mog mandata gospodinu Anti Kulušiću koji je jedan od najzaslužnijih za zatvaranje financijske konstrukcije dovođenja Ratka Rudića u hrvatski vaterpolo, zatim gospodinu Dušku Klisoviću kao članu kako UO, tako i Stručnog povjerenstva HVS-a, te Tomislavu Jukiću i Goranu Prginu koji su kao članovi UO HVS-a svako sukladno svojim mogućnostima u bitnome pomagali projekte HVS-a. Namjera nam je da se i u buduće na svim velikim natjecanjima hrvatska vaterpolska reprezentacija bori za najviši svjetski vrh i uvjeren sam da imamo dovoljno i igračke kvalitete i stručnog znanja i organizacijskih sposobnosti.

    ŽAO MI JE ZBOG SITUACIJE U VK ŠIBENIK

    Vaš matični klub VK Šibenik trenutno prolazi kroz teško razdoblje. Pratite li što se događa u Crnici i može li Šibenik jednog dana ponovo biti u vrhu hrvatskog vaterpola?
    – Poprilično sam upoznat s događanjima u VK Šibenik, poznati su mi financijski i organizacijski problemi koji su u pravilu i povezani, i žao mi je što je loša situacija u gospodarstvu uzrokovala ne samo pad u rezultatima koji se postižu, već i ukupno snižavanje razine funkcioniranja kluba, a posebice se to odnosi na rad s najmlađim selekcijama.
    Na žalost, VK Šibenik nije nikakva iznimka, obzirom da je većina sportskih kolektiva u, rekao bih svim sportovima, u sličnoj financijskoj (ne)prilici. Nadam se da će u skoroj budućnosti VK Šibenik ponovo zauzeti mjesto koje mu pripada u hijerarhiji hrvatskog vaterpola. Ne trebam posebno naglašavati da smo mu mi, rođeni Šibenčani i dalje uvijek na raspolaganju za bilo kakav oblik pomoći u tom smislu.

     

     

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Još malo nestabilno pa od petka sve toplije

    Nestabilno i svježe vrijeme, gdjegod kiša, u gorju i snijeg, nastavlja se do petka, u dijelu Hrvatske i subote, a nakon toga pretežno sunčano...

    Ovako su operirali prevaranti iz lažnog call centra...

    "Mobitel morate odnijeti u banku i čitavo vrijeme držati liniju otvorenom kako bismo mi mogli snimiti razgovor koji će se dostaviti sucu Turudiću na...

    VIDEO Gotovo pa nestvarni prizori: Dalmacija se zabijelila,...

    Travanj je poprilično iznenadio Hrvate. Nakon gotovo pa ljetnih temperatura i pospremanja zimske odjeće u ormare, vratila se mnogima nimalo ugodna hladnoća i vjetar,...

    Ryanair upravo ima super akciju. Letovi za Malagu,...

    Uzbudljive destinacije sada su doslovno na dohvat ruke, jer Ryanair, jedna od najvećih europskih aviokompanija, upravo ima super akciju. Sada je pravo vrijeme da...

    NAJNOVIJE

    Još malo nestabilno pa od petka sve toplije

    Nestabilno i svježe vrijeme, gdjegod kiša, u gorju i snijeg, nastavlja se do petka, u dijelu Hrvatske i subote, a nakon toga pretežno sunčano...

    Ovako su operirali prevaranti iz lažnog call centra koji su građanima oteli milijun eura, zloupotrijebili i Turudićevo ime!

    "Mobitel morate odnijeti u banku i čitavo vrijeme držati liniju otvorenom kako bismo mi mogli snimiti razgovor koji će se dostaviti sucu Turudiću na...

    VIDEO Gotovo pa nestvarni prizori: Dalmacija se zabijelila, pada gust snijeg i hladno je

    Travanj je poprilično iznenadio Hrvate. Nakon gotovo pa ljetnih temperatura i pospremanja zimske odjeće u ormare, vratila se mnogima nimalo ugodna hladnoća i vjetar,...

    Ryanair upravo ima super akciju. Letovi za Malagu, Maltu i Rim već od 13 eura

    Uzbudljive destinacije sada su doslovno na dohvat ruke, jer Ryanair, jedna od najvećih europskih aviokompanija, upravo ima super akciju. Sada je pravo vrijeme da...