Izborna skupština održana u Šibeniku

Perica Bukić, Tomislav Ninić i Ante Kulušić ostaju u ‘vladi’ HVS-a, Tomislav Jukić predsjednik Nadzornog odboraFoto: VK Solaris

Hrvatski vaterpolski savez dobio je novu ‘vladu’. U Šibeniku je, naime, u nedjelju održana Skuština HVS-a, koja je ujedno bila i izborna. A skupštinari su jednoglasno izglasali novi četverogodišnji mandat predsjedniku Mladenu Drnasinu, dok će Perica Bukić i dalje biti dopredsjednik Saveza, izvršni direktor te član Stručnog savjeta HVS-a. U Upravni odbor ušla su još dva Šibenčanina, Tomislav Ninić Cico i Ante Kulušić, dok je Tomislav Jukić imenovan predsjednikom Nadzornog odbora.

Izboru novog vodstva HVS-a prethodili su razni izvještaji, pa se Perica Bukić osvrnuo na prethodnu godinu, te najavio plan za predstojeći period.

– Klubovima početkom listopada počinje nova sezona za koju se iskreno nadamo da će se uspješno održati. Mi ćemo se dalje truditi da se i u jesenskom periodu iznađu sredstva za klubove te sam uvjeren da ćemo ostvariti sve aktivnosti koje su u planu, a koje ove godine postaje važnije nego ikada, kako bi sve selekcije i cjelokupan sport nastavio normalno funkcionirati. U veljači seniorsku reprezentaciju očekuju kvalifikacije za OI u Rotterdamu kao i četvrtfinale Svjetska lige protiv Crne Gore. Klubove očekuje redovita sezona, a žensku i mušku selekciju U15 nastup na Europskom prvenstvu dok muška selekcija U20 putuje na Svjetsko prvenstvo. Ono na što smo posebno ponosni jest dobivanje domaćinstva U17 Europskog prvenstva za vaterpolistice, koje će se održati u Šibeniku  – kazao je Bukić.

Izbornik muške A reprezentacije Ivica Tucak također je podnio izvještaj.

– Najvažnije natjecanje koje smo imali u prošloj godini bilo je Europsko prvenstvo u Budimpešti koje nas je potencijalno vodilo na Olimpijske igre, međutim čiju kvalifikaciju nismo uspjeli ostvariti. Odmah po završetku EP-a napravili smo detaljnu analizu našeg nastupa te vjerujem da smo došli do odgovora zašto smo završili bez medalje. Zaključili smo da nas je novi kriterij suđenja poremetio u igri bek-centar, stoga ćemo ususret novom sustavu suđenja morati prilagoditi i svoju igru. Uvjeren sam da Hrvatska vaterpolska reprezentacija svojom igrom zaslužuje biti dio Olimpijskih igara, stoga je Rotterdam ključna stavka koja nas sljedeće godine vodi u Tokio – poručio je Tucak.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.