Stiže petnaestak formula, aktualni i bivši europski prvaci, a zeleno svjetlo dobili su i gledatelji

Ovogodišnja Nagrada grada Skradina bit će spektakularna: ‘Teško će se ovako nešto ponoviti u sljedećih desetak godina’

Spektakularna će biti ovogodišnja brdska automobilistička utrka u Skradinu, koja će se održati 20. i 21. lipnja. Naime, na skradinskom brdu, na jednoj od najljepših staza u Europi, okupit će se sama krema ovog sporta, i to ne samo ona hrvatska. Osim najboljih vozača iz Lijepe naše, dolazak su najavili i ponajbolji vozači iz regije, ali i dva europska prvaka, aktualni prvak Fabien Bouduban te Simone Faggioli, koji je naslov prvaka Europe osvajao 11 puta. Dakle, 14. Nagrada grada Skradina bit će ‘za prste polizati’. I to zahvaljujući koroni. Naime, kako su zbog epidemije stala sva automobilistička natjecanja, nakon ublažavanja mjera svi su pohrlili u Skradin.

– Interes za našu utrku je golem, dolaze nam vozači iz osam zemalja, tako da nas čeka izniman sportski događaj – kazao je Robert Podrug, predsjednik Auto kluba Mihovil, organizatora utrke, koja će se bodovati za Prvenstvo Hrvatske, Prvenstvo regije Jug te Prvenstvo povijesnih vozila.

O 14. Nagradi grada Skradina još su govorili tehnički direktor Tomislav Juras, koji je istaknuo kako je njihova staza jedna od najsigurnijih u Europi, zatim predstavnik sponzora Tokić Team Toni Slavica te skradinski gradonačelnik Antonio Brajković.

– Jako smo ponosni što će naš grad ugostiti jedan ovakav automobilistički spektakl. Skradin će ta dva dana biti sportsko središte države, pa će to biti prilika da širokom auditoriju prezentiramo prirodne i kulturne ljepote našeg kraja – istaknuo je Brajković.

Za sada je pristiglo 92 prijava, iz osam zemalja, ali bi konačna lista mogla brojati preko sto vozača. Bit će i domaćih, lokalnih aduta, iz AK Mihovil i AKK Rogoznica.

– Čuli ste koja sve imena dolaze. Za sada imamo prijavljenih 13 formula i protutipova, dolazak su najavili još dvije formule iz Italije i Austrije, veliku bitku i ove će godine voditi dva naša ponajbolja vozača, Domagoj Pereković i Dejan Dimitrijević, tako da se očekuje rušenje rekorda staze – kazao je tajnik AK Mihovil i glavni ‘operativac’ utrke Vlatko Mikulandra, dodajući kako će biti teško ponoviti ovakvu utrku u Dalmaciji u sljedećih desetak godina.

Iako je u početku bilo najavljeno kako gledatelja neće biti, ublažavanje mjera i to se promijenilo.

– Gledatelja će biti duž cijele staze, s tim da će na startu, na mostu, zbog situacije s koronavirusom, broj gledatelja biti ograničen – istaknuo je Mikulandra, a dolazak su najavili i čelnici HAKS-a, kao i glavni državni tajnik za sport Tomislav Družak.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.