Trebala se održati 5. prosinca

Otkazana 21. Šibenska regata krstaša: ‘Prekid lijepe tradicije ne znači puno u usporedbi s razmjerima ove pošasti’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Otkazuje se 21. Šibenska regata krstaša, zbog novih epidemioloških mjera kojima su obustavljena sva sportska natjecanja, a koja se trebala održati 5. prosinca.

Inače, već i prije ovih novih epidemioloških mjera Organizacijski odbor pripremio je prilagođeni program po kojemu bi sve jedrilice koje su trebale sudjelovati u regati pristigle na startnu liniju u predviđeno vrijeme bez ikakvih prethodnih međusobnih fizičkih kontakata. Prijave za regatu su bile isključivo ‘on line’, a sastanak skipera održao bi se preko radio veze kojom bi se sudionicima izdale upute za jedrenje.

-Otkazali smo sva događanja na šibenskoj rivi kao i svečanost dodjele nagrada i zabavni program. Smatrali smo da se tako može održati regata, a da se sudionici ne izlažu pretjeranom riziku od zaraze virusom. Međutim, ove nove epidemiološke mjere ne ostavljaju nam prostora za održavanje regate. Prekid jedne lijepe tradicije koja traje već 20 godina ne znači puno u usporedbi s razmjerima ove pošasti koju upravo proživljavamo – poručio je Marin Paić, predsjednik Jedriličarskog kluba Val.


Pratite nas i na društvenim mrežama: