Nezgodan gost

‘Oba su pala!’…i ne samo Hajduk i Dinamo. Šibenik je ove sezone većinu bodova skupio van Šubićevca

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Oba su pala! Taj nam je legendarni poklič pao na pamet nakon što je sudac odsvirao kraj utakmice Dinamo – Šibenik, poslije čega je počelo veliko slavlje narančastih zbog povijesne pobjede. Naime, u povratničkoj sezoni u 1.HNL narančasti su osim Dinama na Maksimiru svladali i Hajduk na Poljudu, što je svakako lijep podvig. Istina, i bili i modri slavili su na Šubićevcu, što ide u prilog tezi, ili bolje reći statistici, da Rendulićeva momčad ove sezone bolje igre vani nego kući.

Foto: Milan Balaban

Šibenčani su od ukupno 19 do sada osvojenih bodova, njih čak 13 inkasirali na strani. Osim dvaju hrvatskih velikana, padali su Varaždin i Lokomotiva, dok je dvoboj sa Slaven Belupom u Koprivnici završio bez pobjednika. To je, inače, jedini ovosezonski remi narančastih.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Na Šubićevcu je, pak, Šibenik u osam do sada odigranih utakmica upisao samo dvije pobjede, protiv Lokomotive i Rijeke. Gledajući ljestvicu samo domaćih utakmica, Šibenik se nalazi na posljednjem mjestu, sa šest osvojenih bodova, dok na onoj na kojoj se gledaju samo gostujući susreti, drži četvrto mjesto, iza Dinama, Osijeka i Gorice, s kako smo kazali, 13 skupljenih punata u devet odigranih susreta.

Inače, ranije večeras pitali smo Krunoslava Rendulića koja mu je pobjeda draža, ona na Poljudu ili na Maksimiru.

– I jedna i druga imaju posebnu težinu, drugačije su. Neka mi drugi klubovi ne zamjere, ali pobjede nad Hajdukom i Dinamom više odzvone. Ali, na koncu, svaka pobjeda nosi tri boda, protiv koga god slavio – kazao je trener Šibenika.

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: