Zbog smanjenja troškova

Novi sustav natjecanja 2.HMNL jug: Šest klubova iz naše županije razvrstani u dvije skupineFoto: Naši Tići

Početkom listopada trebala bi početi nova sezona 2. Hrvatske malonogometne lige jug, a koja će se zbog smanjenja troškova igrati u novom sustavu. Liga će, naime, u novoj sezoni brojati 14 klubova, dakle dva više nego prošle sezone, što znači i veći broj utakmica. Stoga je Komisija za mali nogomet usvojila prijedlog o formiranju dviju podskupina sa po sedam klubova. U podskupini A igrat će tri kluba iz Šibensko-kninske županije – Jezera, Murter i Kijevo – te još četiri kluba iz Splitsko-dalmatinske županije – Bačvice, Torcida, Trogir i Genius.  U podskupini B smještena su preostala tri kluba iz naše županije, Šibenik 1983, Heroji 2007 i novi drugoligaš Knin, a tu su još Split, Hajduk, Mejaši i Ombla. U podskupinama će se igrati ligaškim sistetemom, dvokružno, nakon čega će po tri najbolje momčadi iz dviju podskupina razigravati za prvaka (play off), a ostali za ostanak u ligi (play out).

Taj drugi dio igrat će se po kup sustavu, od četvrtfinala (A1 i B1 idu izravno u polufinale) do finala, na dvije utakmice. Dodajmo kako će se 1. rujna u Kninu održati plenum klubova 2.HMNL jug, kada ćemo saznati i raspored prvenstva, a koje bi trebalo startati 3. listopada te završiti 21. ožujka sljedeće godine.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.