Samo revijalna utrka

Ništa od ovogodišnjeg raslinskog maratona: ‘Ne želimo dovesti u pitanje sigurnost i zdravlje naših plivača i posjetitelja’Foto: ARHIVA

Vrlo popularni Plivački maraton u Raslini ove se godine neće održati. Krivac je, naravno, koronavirus.

– S obzirom da do dana današnjeg nije donesena odluka pod kojim uvjetima će se održati ova natjecateljska sezona daljinskog plivanja, a kako je vremena za kvalitetnu pripremu i organizaciju sve manje, morali smo donijeli odluku da se ovogodišnji maraton u Raslini nažalost neće održati. Naša procjena je da to u ovom trenutku najbolja odluka s obzirom na sve okolnosti, jer bi eventualno održavanje izgledno moralo biti uz prevelika ograničenja – izvijestio nas je Krešimir Lokas iz Društva sportske rekreacije Raslina, organizatora natjecanja.

Dodao je kako se nije htjelo ići ispod organizacijskih i natjecateljskih standarda koje su postavili prethodnih godina.

– Ne želimo dovesti u pitanje sigurnost i zdravlje naših plivača, posjetitelja, svih u organizaciji i svih mještana naše Rasline. Planirani datum ovogodišnjeg maratona obilježit će se se samo kratkom revijalnom utrkom u uskom krugu organizatora – istaknuo je Lokas, uz dodatak kako već počinju pripreme za 11. raslinski maraton, a koji bi se trebao održati 21. srpnja sljedeće godine.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.