Navijači Šibenika: Naš stav o mafiji iz HNS-a je poznat, ali ni u Hajduku nisu nevini

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U Splitu je danas, u organizaciji Torcide, održan veliki prosvjed na rivi protiv vodstva HNS-a, na kojem se okupilo nekoliko desetaka tisuća ljudi iz cijele Dalmacije, i na kojem se tražio odlazak vrhuške nogometne vlade. Međutim,  većina navijača u Hrvatskoj već godinama upozorava o brojnim ‘marifetlucima’ glavešina iz Rusanove, kako u vrijeme vladavine Vlatka Markovića, tako i sada kada je, uz nesebičnu pomoć Zdravka Mamića, na tu poziciju instaliran Davor Šuker, pa je ovo samo eskalacija tog nezadovljstva. I to prije svega, od strane jednog kluba, odnosno jedne navijačke skupine. Međutim, navijači Šibenika pitaju se gdje su Splićani bili prije, zašto nizu dizali revoluciju kada se taj isti HNS iživljavao nad klubom sa Šubićevca. Posljedica toga je, može se pročitati na pojedinim navijačkim forumima, da su narančasti danas u trećoj ligi.

– Zašto se nije prosvjedovalo kada je u finalu Kupa 2010. godine Šibenik očito pokraden protiv Hajduka? Zašto tada nisu digli glas? – komentar je jednog šibenskog navijača.

– Naš stav o mafiji iz HNS-a je poznat. Njihov rad najbolje se vidi u takozvanom licenciranju, kada se licence dijele ‘po babama i stričevima’, pa su pojedini klubovi dobili licencu za prvu i drugu ligu, a Šibenik nije, jer nisu za sve bili isti kriteriji. Pa Hajduku koji se sada buni oprošteno je više od stotinu milijuna kuna duga, a Šibenik je izbačen u treću ligu – komentira drugi navijač.

Nekim navijačima Šibenika smeta i što su pripadnici lokalne Torcide prošlog tjedna, pod okriljem noći i s maskama na licu, svoje transperente kojima prosvjeduju protiv HNS-a izvjesili kraj svetinje šibenske košarke – spomenika Draženu Petroviću na Baldekinu.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.