Šibenik se porazom oprostio od 2020.

Narančasti nisu uspjeli stavitii bodove pod borić, Osijeku bio dovoljan jedan gol za pobjeduFoto: Davor Javorović/PIXSELL
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nakon tri tjedna ‘korona-stanke’ i triju odgođenih utakmica, dviju prvenstvenih i jedne u Kupu, nogometaši Šibenika vratili su se na travnjak i upisali poraz od Osijeka, ukupno deveti u 1.HNL u 14 odigranih utakmica, tako da će 2020. godinu završiti s 13 osvojenih bodova. Momčadi Nenada Bjelice za tri boda bio je dosta jedan gol, onaj reprezentativnog kapetana Škorića.

Rendulić je bio prisiljen malo izmiksati početni sastav. Umjesto koronom iscrpljenog Ćurića u veznom je redu zaigrao Alimi, dok je na desnom boku umjesto Pajića startao Nikola Rak. U obrani nije bilo ni već duže ozlijeđenog Pandže, te Vukorepe.

Šibenik je prepustio u prvom dijelu loptu Osijeku i svoje prilike čekao iz kontri, ali je nije dočekao. Za 45 minuta nije uputio niti jedan udarac u okvir, tek je Bulat u 12. minuti zaprijetio, ali je njegov udarac iskosa otišao preko gola. Nije ni domaćin stvorio puno šansi, tek par poluprilika. Pobjednički gol pao je u 18. minuti, nakon kornera, kada je Škorić nadskočio narančastu obranu i zabio za 1:0, pokazat će se, i za pobjedu. Bjeličin sastav zadovoljio se tim vodstvom, tako da smo do pauze gledali dosta neambiciozan nogomet.

U nastavku se Šibenik malo okuražio, ali i dalje nije uspjevao ozbiljnije zaprijetiti. Bilježimo pokušaj Bulata izu slobodnog udarca u 47. minuti, te njegovo proigravanje Jurića četiri minute kasnije, kada se narančasta devetka nije dobro snašla, kao i dobar pokušaj sa 17 metara Sahitija u 64. minuti. Imali su narančasti i brojne kornere, ali bili su lako plijen za domaću obranu. S druge strane Bočkaj i Bohar u izglednim su situacijama mlako pucali, dok je Žaperov pokušaj s vrha kaznenog prostora otišao tik kraj vrata. Pokušao je Rendulić s izmjenama nešto užicariti, ali ostali su Šibenčani praznih ruku.

Šibenik: Labrović – Mesa, Batarelo (od 81. Contreras), Mesa – Rak (od 74. Martin), Alimi (od 81. Ćurić), Bulat, Kvesić – Sahiti (od 65. Todoroski), Prince – Jurić


Pratite nas i na društvenim mrežama: