'Želim čestitati igračima jer se ponašaju poput pravih profesionalaca kad su na terenu'

Narančaste i dalje muči besparica, ali protiv Osijeka idu ‘bez ručne’: ‘Fokusirani smo na nogomet, a plaća će valjda doći jednog dana, možda na Božić’Foto: ŠP (Milan Balaban)
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Prvenstveni hod nogometaši Šibenika nastavljaju protiv ekipe koja im, sudeći prema posljednjim rezultatima, najmanje leži. Riječ je, jasno, o Osijeku, kojem narančasti u posljednjih šest utakmica ne da nisu uzeli niti boda, nego mu nisu zabili niti gola. Ali, kako kaže Mario Rosas, tradicije su tu da se ruše.

– Svakoj tradiciji jednog dana dođe kraj. Tako je bilo i s našim domaćim utakmicama protiv Hajduka, koji je napokon pao na Šubićevcu, tako da s tim ciljem putujemo i u Osijek, da igramo svoju igru, nastavimo zacrtanim putem i pokušati pobijediti, zašto ne – ističe trener Šibenika.

Rosas je svjestan da ih u Gradskom vrtu čeka težak posao.

– Osijek je ekipa s prepoznatiljivom igom, kvalitetnim pojedincima koji odlično djeluju kao grupa. Slažem se da možda nema stil igre kakav gaje Rijeka, Dinamo i sada Hajduk, ali ima svoje oružje koje koriste na najbolji mogući način, a na nama je da se suprotstavimo na najbolji mogući način, kao što smo i protiv ostalih ekipa iz vrha lige. Naš zadnji 2:0 poraz na Šubićevcu nije bio baš realan, moglo je biti i drugačije, ali to su ekipe koje i najmanju grešku kažnjavaju – kaže Rosas, kojem će od igrača nedosjati samo kartonirani Antonio Jakoliš.

Šibenik je protiv Lokomotive zaigrao s tri stopera. Hoće li se u tom sustavu suprotstaviti i Osječanima?

– Najvjerojatnije ćemo se vratiti opciji s četvoricom u zadnjoj liniji, ali s obzirom da smo s tri stopera dobro funkcionirali protiv Lokomotive i to nam ostaje kao mogućnost. Ali u ovom trenutku sam bliži našoj standardnoj formaciji – ističe Rosas.

Ono što nije dobro, jest da klub sa Šubićevca i dalje muku muči s financijama. Dogodio se jednodnoveni štrajk momčadi, pala su nova obećanja od uprave, ali plaće se i dalje čekaju.

– Sigurno da nismo u zahvalnoj financijskoj situaciji, pogotovo jer se bliže praznici. Ne mogu negirati da se o tome ne priča u svlačionici, da igrači o tome ne razgovaraju, ali ja im prije svega želim čestitati što se ponašaju poput pravih profesionalaca kada izađu na teren, što te probleme zaborave tih 90 minuta – kaže Rosas.

Igračima, dakle, ne preostaje drugo nego uzdati se u onu ‘strpljen-spašen’.

– Situacija je takva kakva je, treba namjestiti glavu, fokusirati se na nogomet, a plaća će valjda doći jednog dana, možda na Božić – kaže Ivan Delić.

Što se tiče nedjeljnog dvoboja, šibenski napadač s optimizmom gleda na njega.

– Defanzivna su ekipa, taktički jako dobro postavljeni, ali nisu nepobjedivi, možemo ih dobiti, pogotovo sada, kada smo, izuzev Jakoliša, kompletni. Imat ćemo dobru priliku, raspoloženi smo, dobro se trenira i mislim da možemo napraviti dobar rezultat u Osijeku.

Dvoboj Osijeka i Šibenika na rasporedu je u nedjelju s početkom u 13 sati.

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: