Posebna iz više razloga

Nakon lanjske pauze krstaši će u subotu ponovno razviti jedra u šibenskoj luci

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nakon što je lani zbog nepovoljne epidemiološke situacije prvi put otkazana u njezinoj 20-godišnjoj povijesti Šibenska regata krstaša ponovno će se jedriti. Njezino 21. izdanje počinje u subotu, u šibenskoj luci i jasno, u organizaciji JK Val.

– Šibenska regata je postala prepoznatljiva  među jedriličarima jer se jedri u akvatoriju šibenske luke, što je čini posebnom iz više razloga. Najvažnije je što se regata kao malo koja druga može u cijelosti pratiti s obale, pa šibenska riva i tvrđave postaju svojevrsno gledalište a šibenska luka arena ili borilište jedrilica. Ove godine organizacijski odbor je pripremio prilagođeni program po kojemu se regata može održati, a da se pritom sudionici ne izlažu pretjeranom riziku od zaraze virusom. Važno nam je da se nastavi ova lijepa tradicija – istaknuo je Marin Paić, predsjednik JK Val.

Sva prateća događanja na šibenskoj rivi otkazana su, kao i tradicionalno druženje sudionika u petak uvečer te svečanost dodjele nagrada i zabavni program.

– Otkazano je i jedrenje predviđeno u nedjelju u kojemu su posade pobjednici po skupinama (ORC i OPEN) između sebe jedrili na istovjetnim jedrilicama za titulu ukupnog pobjednika Šibenske regate krstaša. To izuzetno zanimljivo i napeto natjecanje nosi naziv ‘Kup Branka Iljadice Rape’ u spomen na našeg prerano preminulog proslavljenog jedriličara i člana JK Val. To je natjecanje otkazano jer je nemoguće organizirati dezinfekciju jedrilica prije svake izmjene posada – kazao je Paić.

Start regate po tradiciji će označiti pucanj topa Gradske straže, a okidač će i ovaj put povući šibenski gradonačelnik Željko Burić, s obzirom da je od prvog izdanja regate generalni pokrovitelj Grad Šibenik. Dodjela nagrada najboljima nakon regate će se obaviti također na rivi, na otvorenom prostoru i uz poštivanje epidemioloških mjera.

 

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: