'Svaki trener sanja o ovakvom debiju', kazao je Sergi Escobar nakon Dinama

Nakon Dinama postavlje se pitanje je li Rogića trebalo ranije staviti na vrata: ‘Ako smo klapa bit će sve u redu’Foto: Šibenski portal - Milan Balaban
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Odličan posao odradio je Šibenik kontra Dinama. Ne samo zbog velikog boda koji su osvojili, već i zbog igre koju su prikazali, a koja daje nadu da će na kraju sve biti u redu. Remi je posebno važan novom treneru Sergiju Escobaru, jer sada je i on dobio dodatan vjetar u leđa, a čini se kako je već ostvario i toliko potrebnu kemiju s igračima.

Iako je cijela momčad odigrala odličnu utakmicu, tri igrča valja izdovojiti; strijelca Mesu koji je zaigrao na novoj poziciji, na zadnjem veznom, zatim kapetana Bulata koji je još jednom demonstrirao zašto je Dinamo izdvojio milijune za njega, te vratara Lovru Rogića koji je imao nekoliko čudesnih intervencija. Nakon ovakve partije nameće se pitanje nije li ga se ranije trebalo staviti na vrata?

– I Dominik i ja dobro smo branili, to je takva utakmica. Nadam se da će nam ovaj remi dati dodatni vjetar u leđa, da što prije osiguramo ostanak. Ovaj bod neće ništa značiti ako ne nastavimo u ovakvom ritmu. Ja sam uvjeren da ćemo ostati u ligi ako smo klapa, ako ginemo jedan za drugoga. Ono što smo radili s novim trenerom pokazali smo na utakmici, pokazali smo i karakter. Nakon primljenog gola nismo se raspali nego smo i dalje izgledali kao ekipa. To nas je nagradilo – kazao je nakon utakmice Rogić.

Sergi Escobar bio je, jasno, jako zadovoljan nakon utakmice.

– Hvala igračima na odličnoj utakmici, što su ispunili sve što smo proteklih dana radili na treninzima. Dali su sve od sebe protiv jedne velike ekipe kao što je Dinamo, koji je, iako ih čeka utakmica s Villarealom, igrao s najjačim sastavom. Došli su u Šibenik sa željom da pobijede – kazao je španjolski trener, koji je imao praktički debi iz snova.

– Svaki trener sanja o ovakvom debiju, ali igrači su najzaslužniji za to, oni su ispunili sve zahtjeve. Neka ovo bude samo prvi korak prema ostvarenju cilja. Početak je jako dobar, ali nismo još ništa napravili. Treba pobjeđivati protiv ekipa koje su u našem rangu. Rijeka? Pokazali smo danas da možemo protiv svakog igrati i nema razloga da tako ne bude i protiv Rijeke – zaključio je Sergi Escobar.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: