Očekuje se rušenje rekorda staza

Najveće zvijezde već stigle u Skradin, s mosta će startati 120 vozačaFoto: ŠP

Još nas malo dijeli od starta 14. Nagrade grada Skradina, brdske automobilističke utrke koja će biti jača nego ikad. Osim najboljih hrvatskih vozača te onih iz regije, dolaze i ‘kapitalci’ iz još nekoliko europskih zemalja. Dapače, aktualni prvak Europe, Talijan Fabien Bouduban te njegov sunarodnjak Simone Faggioli, koji je naslov prvaka Europe osvajao 11 puta, već su stigli u Skradin, a veći dio oktanske karavane u gradić kraj Krke stiže u subotu.

– Stiglo je čak 124 prijava, tako da računamo da će startati oko 120 vozača. Prvi subotnji trening počinje u 12.15 sati, drugi, službeni trening starta u 15.30, dok je start nedjeljne utrke zakazan za 12 sati – izvijestio nas je Vlatko Mikulandra, tajnik i glavni operativac Auto kluba Mihovil, ističući kako nas čeka fantastična utrka.

S obzirom na konkurenciju, za očekivati je rušenje rekorda skradinske staze, jedne od najlepših i najsigurnijih u Europi. Onaj kod ‘običnih’ automobila (iako kod njih ništa nije obično) drži Dejan Dimitrijević i iznosi 1.40.689, dok Mađar Laszlo Szasz drži rekord staze u konkurenciji formula (1.30.489).

– Gotovo sigurno će pasti oba rekorda – uvjeren je Mikulandra.

Gledatelji će moći biti duž staze, ali će na Skradinskom mostu, dakle na startu utrke, njihov broj biti ograničen.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.