Zaigrat će u novoj sezoni Županijske malonogometne lige

Momci iz novoosnovanog Futsal kluba Perković misle ozbiljno, a njihov grb jasno govori iz kojeg mjesta dolazeFoto: ŠP/Naši Tići
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Mali nogomet ima dugu i bogatu tradiciju u Šibensko-kninskoj županiji. Turnir ima gotovo svako selo, u 1.HMNL igra jedan klub (Crnica), u drugoj čak šest (Jezera, Murter, Šibenik 1983, Knin, Kijevo, Heroji 2007), a tu je i vro zanimljiva Županijska malonogometna liga. U njoj će u novoj sezoni, koja bi trebala startati početkom listopada, zaigrati jedan novi klub. Riječ je o Futsal klubu Perković, koji je službeno zaživio ovog ljeta, iako su momci već dugo vremena na okupu.

– Klub smo osnovali 6. lipnja jer smo htjeli sve dići na jedan viši, ozbiljniji nivo. Kao ekipa dugo nastupamo na raznim turnirima, a među ostalim, već pet, šest godina igramo i u 1. Mininogometnoj ligi Šibenik, pod imenom Perković – priča nam Ante Papak, predsjednik, a ujedno i igrač FK-a Perković.

Većina igrača je iz Perkovića, točnije svi osim dvojice koji dolaze iz Unešića i jednog iz Čiste Velike. A kada se spomene mali nogomet i Perković prva asocijacija je Croatia, klub iz tog mjesta koji je svojevremeno harao hrvatskim malim nogometom. Međutim, ovaj novi klub nema veze s njim, već od početka gradi svoju priču.

Da momci misle ozbiljno, govori i to što planiraju u sklopu kluba pokrenuti školu malog nogometa.

– U Perkoviću je puno djece i bila bi šteta ne pokušati iskoristiti taj potencijal – ističe Ante Papak. Što se tiče ambicija u ŽMNL, ići će, kaže, korak po korak.

– Potencijala imamo, pa ćemo vidjeti. Kako sam kazao, prvi je cilj podići klub na jedan ozbiljniji nivo, a paralelno s tim će, vjerujem, doći i rezultati – veli pedsjednik kluba.

Kao pravi klub, i FK Perković ima službeni grb. U njega je ukomponiran jedan pravi ‘perkovićevski’ detalj.

– Ha, ha, ne može bez vlaka, odnosno lokomotive. Perković je poznato željeničko središte i htjeli smo da se to vidi i u našem grbu – zaključio je Ante Papak.


Pratite nas i na društvenim mrežama: