Malonogometaše Crnice desetak dana dijeli od starta nove sezone

Mladen Perica: ‘U knap smo s kadrom, ali ambicije nam ostaju visoke’Foto: MNK Crnica
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tri su tjedna priprema iza malonogometaša Crnice, a do početka prvenstva čeka ih još desetak dana ‘pumpanja’. Šibenski prvoligaš u novu sezonu ulazi s nešto izmijenjenom momčadi, ali opet s visokim ambicijama.

– Otišli su nam oba golmana, Savolainen i mladi Radaj, kao i Protega te Gruzijac Sebiskveradze. Došli su nam, pak, vratar Franko Bilić te Roko Burčul, koji je pristojan, zahvalan momak, ali koji još mora raditi na kretnjama u terenu. Ima potencijal, samo treba nastaviti naporno trenirati. Iz Zagreba se vratio i mladi Božo Jelovčić, ali ozlijeđen, tako da i on tek treba doći u pravu formu – kaže trener Crnice Mladen Perica Štrla, te dodaje:

– Mi smo i lani bili tanki s kadrom, što se vidjelo u play offu, a kada se sve zbroji, sada smo još tanji. Reklo bi se, u knap smo, tako da se nadam da će nas zaobići ozljede, da ćemo biti zdravi. –

Osim spomenute četvorke, ostali igrači iz prošle sezone su ostali, a novih dolazaka za sada neće biti.

– To je to za polusezonu, a nakon toga ćemo vidjeti, najvjerojatnije ćemo morati posegnuti za još koji pojačanjem. Mi smo još ovog ljeta htjeli dovesti neke igrače, ali nismo se uspjeli dogovoriti – ističe Perica.

Crnica je prošle sezone stajalo odlično do korona-pauze, a nakon povratka nastupio je pad.

– Kao da je netko ugasio svjetlo. Ispali smo iz ritma, nije nas baš ni sreća mazila, ali smo unatoč tome bili blizu plasmana u polufinale, izgubili smo u produžecima od Squarea u četvrtfinalu. Što se tiče predstojećeg prvenstva, ambicije nam ostaju visoke, težimo vrhu ljestvice. Mislim da samo prvak Olmissum odskače, on je glavni favorit, Novo Vrijeme također opet ima jaku ekipu, a mi ostali smo tu negdje, tako da nas čeka još jedna zanimljiva sezona – zaključio je Mladen Perica.

Dodajmo kako 1.HMNL počinje 2. listopada, a Crnica u prvom kolu gostuje upravo kod branitelja naslova Olmissuma. Prvu domaću utakmicu odigrat će tjedan dana kasnije protiv Universitasa.


Pratite nas i na društvenim mrežama: