LABROVIĆ NAM JE ‘NACRTAO’ KAKO ĆE IGRATI ŠIBENIK: Napadački i s visokim presingom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Utakmicom u Vinkovcima protiv domaće Cibalije, nogometaši Šibenika u petak će otvoriti novu sezonu. Navijači narančastih s nestrpljenjem očekuju vidjeti što su to Mirko Labrović i njegov stručni stožer ‘skuhali’ za predstojeće prvenstvo, koliko visoko mogu poletjeti. O tome kakav Šibenik možemo očekivati, hoće li i dalje igrati napadački i u kojoj formaciji, kao i tome koga vidi kao glavne kandidate za vrh ljestvice, popričali smo s trenerom Labrovićem, koji je za čitatelje Šibenskog portala ‘nacrtao’ idealnu momčad narančastih.

Jeste li zadovoljni odrađenim pripremama?

– Jesam, zadovoljan sam. Jedino je mali upitnik nad time koliko smo zbog ovih silnih vrućina zapravo akumulirali toga. U pet tjedana napravili smo između 32 i 35 treninga, odigrali osam pripremnih utakmica, od čega smo šest dobili, jednu izgubili i jednu odigrali neriješeno, s gol razlikom 18:8. Znači još uvijek dajemo skoro 1,5 gol više nego što primamo. S te strane možemo biti zadovoljni, ali uvijek se može bolje i više, pogotovo kad je riječ o fazi obrane. U ovom momentu nam nedostaje Marko Kartelo, kapetan i važna karika u našoj momčadi. Ali, nema plača zbog toga, on će se brzo vratiti, možda već u drugom, trećem kolu. Naši mladi igrači Vukorepa i Barać imaju maksimalnu podršku nas iz stručnog stožera, tako da vjerujemo u njih, a zauzvrat očekujemo dobre prezentacije.

U trećoj ligi Šibenik zapravo nije imao izbora, morao je u skladu sa svojim renomeom igrati napadački. Hoćete li sada u drugoj ligi, u jačoj konkurenciji, igrati nešto defanzivnije ili nastavljate po starom?

– I dalje ćemo igrati napadački, premda sam cijelu karijeru igrao stopera. Idemo otvoreno, uostalom, to su pokazale i ove pripremne utakmice. One su zalog za optimizam u prvenstvu. Ipak, moramo biti realni da ćemo neku konkretnu procjenu moći donijeti nakon tri, četiri uvodna kola, kad ćemo vidjeti o kakvim se ekipa radi u 2.HNL. Ono što možete očekivati jest da ćemo biti dobri, postojani, stabilni, imamo jednu zdravu atmosferu, homogenu grupu i ja sam optimist.

Ostajete vjerni 4-2-3-1 formaciji?

– Da, definitivno. To je  stvar moje procjene, onog što smo radili i ako nešto dobro funkcionira ne treba mijenjati, već unaprijediti, dovesti na višu razinu. Naravno, ponekad ćemo u skladu s potrebama možda i promijeniti formaciju u 4-3-3, koji se lako modificira.  Iako, sustav je manje važan, važnije je s koliko igrača dolazimo u završnicu. Naravno, sad ćemo imati posla s boljim protivnicima nego prošle sezone, tako da je za očekivati da nećemo svako malo zabijati četiri gola. Ali, cilj i dalje ostaje uvijek zabiti više od suparnika. Dogodit će se vjerojatno i koji poraz, a ja se nadam da ih neće biti puno.

I da neće biti dramatičnih reakcija kao nakon poraza od Zagore?

– Istina. Trebali bi svi biti umjereniji po tom pitanju, jer  držim kako treba dati prostora ovoj ekipi da se navikne igranju u drugoj ligi. Ona iziskuje ne samo više kvalitete, nego i požrtvovanosti i odgovornosti. Mi ćemo u svakom slučaju težiti da budemo bolji nego do sada. Koliko ćemo uspjeti u tome pitat će se naravno nešto i protivnika.

 

formacija

Koliko su toga dobroga donijeli novi igrači? Sudeći po pripremnim utakmicama, dosta toga?

– Je. I Bekavac i Nigerijci jako su se dobro uklopili. Oki (Okechukwu) i Solomun su se prema naprijed pokazali vrlo učinkovitima. Solomun je dao sedam golova, Oki dva, uz još neke asistencije i jednoga i drugoga. Nadam se da će dobru formu nastaviti i tijekom prvenstva. Valja istaknuti i kako se Marina prometnuo u standardnog igrača, što nije bio u trećoj ligi. I Bekavac sve više kuca na vrata udarne postave. Naravno, i svi ostali mogu očekivati određenu minutažu jer rotacije su neminovne i vjerujem kako će svatko dati svoj obol u ostvarivanju cilja.

Što je cilj? I direktor Krečak, i kapetan Kartelo, pa i vi sami ste u ranijim izjavama kazali kako Šibenik vidite u gornjem domu ljestvice. Ima li momčad kvalitetu za otići do samog vrha?

– Nitko sretniji od mene ako se to dogodi. Pripremne utakmice su pokazale da imamo realnu vrijednost da možemo biti u gornjem domu. Međutim, pripreme su jedno, a prvenstvene utakmice nešto sasvim drugo, tako da ćemo po pitanju tih procjena morati biti puno oprezniji. Želja je svakako napraviti iskorak, da nećemo stati na ovome što smo gradili proteklih šest mjeseci. Ako se ukaže prilika za napad na vrh, sigurno ćemo je iskoristiti.

nogomet prozivka8

Sigurno pratite kakva je situacija u ostalim drugoligašima. Tko su po vama glavni kandidati za vrh?

– Prema našim informacijama ima puno ozbiljnih, jakih ekipa. Tu spadaju naša prva dva suparnika, Cibalija i Dinamo II, tu su zatim Lučko i Rudeš, dvije kvalitetne ekipe koje drže kontinuitet iz prošlog prvenstva. Cibalija je promijenila puno igrača, ima i novog trenera i bit će to izuzetno zahtjevna utakmica za nas u prvom kolu. To su prognoze na osnovu priča, ali kako samo kazao, za one konkretnije prognoze treba sačekati da se odigra nekoliko kola. Tada bi se situacija trebala razbistriti i vidjeti gdje tko pripada.

Očekujete li ove sezone veću podršku s tribina, pogotovo na Šubićevcu?

– Publika će doći ako budemo igrali dobar nogomet, ako igrači budu davali sve od sebe, u što ne sumnjam. Nema bolje pozivnice za navijače od toga.


Pratite nas i na društvenim mrežama: