Pred društvom sa Šubićevca izazovno je razdoblje

Krunoslav Rendulić, tvorac prvoligaškog Šibenika: ‘Konture nove ekipe bit će vidljive iza 20.srpnja’Foto: Milan Balaban/ŠP

Nakon što su u petak malo predahnuli i zajedno s navijačima proslavili ulazak u Prvu ligu, u HNK Šibeniku ponovno su se bacili na posao. Pred vodećim ljudima kluba izazovno je razdoblje, puno razgovora i pregovora, sve s ciljem da narančasti u elitnom društvu ne plešu samo jedno ljeto. Ono što je sigurno jest da Krunoslav Rendulić ostaje trener, što je logična i ispravna odluka. Čovjek je pokazao da zna posao, da čvrsto drži uzde u rukama. Od prvog dana po dolasku govorio je kako ima samo jedan cilj – uvesti Šibenik u 1.HNL. U tome je uspio, uspio bi, uvjereni smo, i bez korone.

– Bilo bi slađe da smo ulazak u prvu ligu proslavili na terenu, ali ni ova pričuvna varijanta nije loša – kazao je Rendulić uoči spomenute fešte. Međutim, sada kada je od Šibenika napravio prvoligaša ne misli stati.

– Osnovni cilj je ostati u ligi, a onda se postepeno nadograđivati, stvoriti stabilnog prvoligaša. Velika je razlika između prve i druge lige, trebat će ubrizgati novu, svježu krv. Ne živimo u iluziji da s ovom ekipom možemo ostati u ligi. Morat ćemo se pojačati ako želimo ostati – istaknuo je Rendulić.

Konkretno, za početak će mu, istaknuo je, trebati šest, sedam novih igrača.

– Imamo želja, igrače koje bismo voljeli dovesti, ali treba vidjeti koliko su te želje realne. Istina je da je Šibenik kao prvoligaš postao poželjna destinacija, da nam se nude igrači, iako za sada ne baš u velikom broju. –

Trener narančastih potvrdio je kako će se posegnuti i za posudbama.

– Morat ćemo ići i u tom smjeru, u smjeru posudbi, da li iz Hajduka, Osijeka, Dinama ili nekog četvrtog kluba. U svakom slučaju, poslije 20. srpnja mogle bi se nazirati konture nove ekipe – zaključio je Rendulić.

Na njegovom tragu je i sportski direktor Šibenika Ivan Bulat.

– Težak put je pred nama. Zadnjih nekoliko godina 1.HNL je vrlo jaka i dat ćemo sve od sebe da složimo konkurentnu momčad. Budžet nam je jako mali, da ne kažem mizeran u odnosu na konkurente, tako da ćemo se morati okrenuti posudbama, prema igračima koji će tražiti afirmaciju na Šubićevcu. Povijest nas uči da je to bio dobar put. Obavili smo razgovore s našim vodećim  klubovima, a ono što je sigurno jest da neće biti gomilanja igrača – poručio je Bulat, koji je bio oduševljen dekorom na prvoligaškoj proslavi.

–  Srce mi  je ogromno kada vidim ovo mnoštvo ljudi. Nadam se kako će prva liga biti mamac za naše navijače i da će u što većem broju biti podrška našim igračima u ostarivanju dobrog rezultata – zaključio je Ivan Bulat.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.