Šibenski veslači i veslačice nastupili na 'Croatia Open' regati

Krkini kadeti izvrsno napreduju: ‘Za 100. godišnjicu kluba imat ćemo itekako dobar osmerac mlađih juniora’Foto: VK Krka

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Devetnaest veslačica i veslača šibenske Krke, predvođeni trenerima Radečićem, Krasićem i Banom, nastupilo je na ovogodišnjoj ‘Croatia Open’ regati u Zagrebu, a kao pridruženi član s njima je otputovao i Nikola Šeparović iz VK Ošjak iz Vela Luke, koji se u Šibeniku s Filipom Gligićem pripremao za nastup u kombiniranom dvojcu na pariće. Kako su prošli na Jarunu izvijestio nas je predsjednik Krke Dražen Crnogaća.

– Toni Braica trebao se natjecati u samcu za starije kadete, ali mu je pri zagrijavanju puklo veslo zbog čega, u nedostatku vremena za zamjenu vesla, nije mogao nastupiti u utrci. Franko Dobra i Jakov Slavica, Šime Slavica i Alberto Rossini, te Duje Garma i Max Doodney prvog dana natjecanja utrkivali su se s vršnjacima u disciplini dvojca na pariće za A kadete i bili vrlo dobri; Franko i Jakov osvojili su brončane medalje, dok su preostala naša dvojca bili prvi i drugi u B-finalu. Franka Zorčić i Sara Slugan, te Marta Budimir i Aurora Lučev nastupile su u dva dvojca na pariće za mlađe juniorke, na koncu su Franka i Sara osvojile pomalo razočaravajuće četvrto mjesto i ‘drvenu medalju’, dok su Marta i Aurora bile šeste u B-finalu. Tonko Bogdan i Nikola Knežić bili su treći u B-finalu dvojaca na pariće za mlađe juniore, dok su u istoj disciplini i u istoj utrci B-finala Frane Papak i Filip Šarlija zauzeli peto mjesto. Obje posade su novoformirane i od njih se u budućnosti očekuju bolji plasmani. Filip Gligić i Nikola Šeparović u vrlo zahtjevnoj i uzbudljivoj kriterijskoj utrci, u kojoj su do zadnjih 200 metara veslali jako dobro i imali drugo mjesto, na kraju su u cilj ušli kao trećeplasirani. U nedjelju su kadeti nastupali u četvercima na pariće. Jedan četverac kao KRK1 činili su Alberto Rossini, Franko Dobra, Jakov Slavica i Šime Slavica, dok je KRK2 činila posada u sastavu Duje Garma, Šime Bilić, Ton Ivanda i Max Doodney. Alberto i njegovo društvo u odličnoj i ravnopravnoj utrci s ostalima u A-finalu zauzeli su drugo mjesto, dok je tzv. ‘Dujin četverac’ u istoj utrci bio peti. U nedjelju su Franka, Sara i Marta veslale u samcima za mlađe juniorke. Na kraju je Sara zauzela četvrto mjesto, a Franka šesto u A-finalu, dok je Marta bila treća u B-finalu. Cure svakako moraju i mogu bolje. Nedjeljni dio regate završen je bitkom juniorskih četveraca na pariće u kojoj je kombinirana posada sastavljena od veslača Krke (Filip Gligić), Ošjaka (Nikola Šeparović), Trešnjevke (Luka Jurčić) i Jaruna (Nikola Varat) uvjerljivo pobijedila i time osigurala pravo na nastup na izbornoj utrci za sastav reprezentacije koja će predstavljati hrvatsko veslanje na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Bugarskoj – završio je svoj iscrpni izvještaj Crnogaća.

Dodao je kako su ciljevi postavljeni pred odlazak u Zagreb uglavnom ispunjeni.

– Prvi cilj je bio da Filip s kolegom s Korčule izbori predulaznu kartu za sastav izborne vrste, dok je drugi cilj bio vršenje uvida u trenutne sposobnosti naših mladih posada prije rujanskog nastupa na Hrvatskom veslačkom prvenstvu. Filip i Nikola su pokazali da znaju i mogu i to kako u dvojcu, tako i u četvercu na pariće, pa ih sada očekuju sedmodnevne pripreme za izbornu utrku koja bi se trebala 13. srpnja održati u Zagrebu. Cure su malo podbacile, a mlađi juniori odveslali sukladno svojim trenutnim mogućnostima. Što se, pak, tiče naših najmlađih, kadeta, veseli reći kako je njihov napredak u odnosu na prošlu godinu upravo izvanredan. Sad su to već posade čiji je zaveslaj počeo izgledati ‘kao pravi’, odnosno tehnički dotjeran, koje se mogu ravnopravno utrkivati s vršnjacima i koje obećavaju da će već iduće godine, odnosno za 100. godišnjicu, najstariji šibenski sportski klub imati itekako kako dobar osmerac mlađih juniora – zaključio je predsjednik Krke.


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.