Košarkašice šibenske Ekonomske škole predstavljat će Hrvatsku na Svjetskom školskom prvenstvu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Od 29. travnja do 7. svibnja u Poreču će se održati 24. Svjetsko školsko košarkaško prvenstvo, a svojeg predstavnika tamo će imati i Šibenik. Naime, jedna od dvije ekipa koje će predstavljati Hrvatsku na ženskom turniru je košarkaška ekipa šibenske Ekonomske škole, a koja je tu čast zaslužila osvajanjem naslova viceprvaka države u travnju prošle godine.

ekonomska 5

Podsjetimo, u finalu su djevojke koje je vodio profesor Marijan Tepić izgubile od ekipe III. Gimnazije Zagreb, koja će biti drugi hrvatski predstavnik na Svjetskom prvenstvu.

ekonomska 3

Prošlog tjedna, u prostorijama Ministarstva znanosti i obrazovanja u Zagrebu, održan je i ždrijeb skupina natjecanja na kojem će nastupiti oko tisuću učenika iz 30 zemalja svijeta, a kojem su nazočili ravnatelj šibenske Ekonomske škole Igor Friedrich, već spomenuti profesor Marijan Tepić te kapetanica košarkaške ekipe Anet Mrdalj.

ekonomska 6

Ždrijeb je šibenske ekonomistice smjestio u skupini s ekipama iz Francuske, Češke i Engleske. Zagrepčanke će, pak, igrati u grupi sa Bugarskom, Nizozemskom i Kosovom.

 

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: