Domaćin odbio igrati dok se Šibenčani ne testiraju

‘Korona cirkus’ prethodio polufinalnoj utakmici Juga i Solarisa, Dubrovčani na koncu ušli u finaleFoto: Grgo Jelavić/PIXSELL
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Vaterpolisti Solarisa poraženi su u Gružu u polufinalu doigravanja domaćeg prvenstva, što znači da će o prvaku Hrvatske opet odlučivati Mladost i Jug. Dubrovčani su opravdali ulogu favorita i slavili sa 14:7 (Penava 2, Koprčina 1, Pelicarić 1, Herceg 1, Štrkalj 1 i Goreta 1) i to nije ništa čudno, ali čudne su se stvari događale prije utakmice, zbog čega je njezin početak kasnio više od dva i pol sata. Što se dogodilo? Jugaši su, naime, odbili igrati dok Sunčani ne predoče friške testove na Covid. Međutim, Šibenčani su to odbili s obrazloženjem da ih nitko nije obavijestio da su dužni predočiti testove prije utakmice, a Dubrovčani nisu htjeli riskirati s obzirom da ih čeka završnica Lige prvaka. Tim više što je Solaris u polufinale ušao nakon što je njegov drugi četvrtfinalni dvoboj s Primorjem bez borbe registriran 5:0 u njegovu korist jer su u riječki klub uvukao koronavirus, i to nakon prvog četvrtfinalnog dvoboja u Crnici. Bilo kako bilo, nakon 15 minuta u bazen su uskočili samo Solarisovi vaterpolisti, sudac je podbacio loptu i onda odsvirao kraj utakmice. To međutim nije bio konačni kraj cirkusu u Gružu. Naime, na kraju su se ipak testirali igrači obiju momčadi, kao i službene osobe i nakon što se pokazalo da su svi negativni, utakmice je napokon počela. A u njoj je, kao što smo kazali, domaćin dominirao i prošao u finale, dok će Solaris s Jadranom igrati za treće mjesto. Na koncu se o svemu oglasio i HVS, a njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.:

Danas, 4. svibnja u 18 sati, po rasporedu prvenstva trebala se odigrati polufinalna (jedna) utakmica prvenstva Hrvatske u Dubrovniku između Juga AO i Solarisa. Ista nije odigrana u zakazano vrijeme, tj., suci su odsvirali početak iste i nakon plivanja za loptu i kraj jer se u terenu u tom momentu nalazila samo momčad VK Solaris. Opunomoćenik utakmice je temeljem Pravilnika o vaterpolskim natjecanjima sačekao 15 minuta nakon čega je sucima dao znak za početak. Naime, nesporazum se pojavio u načinu tumačenja da li uopće postoji obveza testiranja te usaglašavanja koje bi osobe eventualno mogle biti testirane u odnosu na to jesu li preboljeli Covid-19, jesu li cijepljeni, jesu li jednom ili dvaput cijepljeni itd. Epidemiologinja nije mogla u tom momentu na bazenu sa sigurnošću potvrditi tko bi se u odnosu na prethodno nabrojeno trebao testirati i da li je zadovoljavajući brzi antigenski test ili pak PCR. U konačnici je dogovoreno (oba kluba) da svi igrači i treneri naprave brzi antigenski test kako bi se otklonila svaka sumnja oko zaraženosti nekog od igrača i trenera i oba kluba su suglasna da se utakmica uz suglasnost UO HVS-a ipak odigra’. 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: