Sve je počelo davne ratne 1992. godine

KK Šibenik obilježava 30 godina postojanja: ‘Kroz klub je prošla rijeka djece i mladih, a sada će na svoje doći i veterani’Foto: Karate klub Šibenik
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Karate klub Šibenik ove godine obilježava 30 godina postojanja. U tom periodu izgradio je generacije i generacije uspješnih sportaša, te do vrha napunio klupsku trofejnu riznicu. Sve je počelo u jesen davne ratne 1992. godine. U jednom predahu ratnih zbivanja, jedna grupa ljudi bliskih karateu, željnih sporta i karatea, okupila se i osnovala klub s imenom svog ponosnog grada, što je u tadašnjim okolnostima imalo posebnu težinu. Interes za upis i treninge među nešto odraslom školskom mladeži bio je nevjerojatan. Međutim, ratna situacija donosila je oscilacije u radu, ovisno o općem stanju i sigurnosnim uvjetima. Što je najvažnije i u tim okolnostima novonastali klub se održao.

– Odmah po završetku Domovinskog rata 1995. godine, omasovljene su sekcije, prionulo se ozbiljnom radu i natjecanjima i tako sve do danas. Tijekom toga drugog razdoblja, kroz klub je prošla cijela jedna rijeka djece i mladih. Neki su se zadržali duže, neki kraće, a neki su stasali u vrlo uspješne pa i vrhunske sportaše. Osobito je zadovoljstvo susretati danas već odrasle ljude, uspješne i afirmirane na raznim stranama, s dobrim osjećajem da je i klub ugradio bar poneki kamenčić u te njihove današnje osobnosti – ističu u KK Šibenik.

Voditeljski dvojac koji je od osnutka do danas aktivan u radu kluba, uz poštovanje i zahvalnost svima koji su dali doprinos u nekom vremenu, su Nikola Mihaljević, predsjednik i višegodišnji trener, te Zoran Zoričić, glavni trener i šef struke u Klubu. A cijelo to vrijeme treniralo se na jednom mjestu, u sportskoj dvorani na Mimincu, koja je postala i svojevrsna asocijacija na klub.

– Primarna orijentacija u radu uvijek je bila obuka i edukacija u specifičnim vještinama i znanjima, a ciljana populacija školska djeca i mladi. Nisu zapostavljana niti natjecanja, dapače kroz sve ove godine redovito su članovi Karate kluba Šibenik postizali zapažene rezultate – ističu u klubu.

U stručnom smislu KK Šibenik je ostao vjeran jednom klasičnom modelu, pored sportskog i natjecateljskog aspekta, dosta pozornosti se poklanja obuci borilačke vještine i tehnike, karate formi – kata i bunkai primjene kata tehnike.

– Aktualna korona pandemija i kod nas se odrazila nizom poteškoća. Dobra okolnost je što se treninzi održavaju u dosta velikom prostoru, gdje se situacija može kontrolirati, u smislu poštivanja epidemioloških mjera, prilagodbe, držanja razmaka, prozračivanja, higijene i slično – ističu klupski čelnici.

Poslije kratke božićne i novogodišnje stanke KK Šibenik nastavlja dalje punom parom. Između ostalog vrše se upisi u početničku sekciju, a novost je formiranje veteranske sekcije s obzirom na iskazani interes nekadašnjih članova. Svi zainteresirani mogu se javiti glavnom treneru Zoranu Zoričiću na mobitel 091 302 3021.

– Ako okolnosti dopuste klub ima plan kroz godinu vidljivije obilježiti ovu važnu i visoku obljetnicu – zaključili su u Karate klubu Šibenik.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: