Više

    'Nekad smo znali stizati i 20 razlike minusa'

    Kapetan Bašić: ‘Kao da izgubimo samopouzdanje kad uđemo u minus, to se prijašnjih sezona nije događalo’

     

    Košarkaši Šibenke dvije i pol četvrtine dobro su izgledali protiv Gorice, u zadnjem kolu Premijer lige, a onda su praktički nestali s parketa i domaćin je upisao i drugu uvjerljivu pobjedu protiv narančastih ove sezone.

    – Nije bilo dobro, odnosno bilo je dobro nekih 26 minuta, a onda se dogodio taj neki neobjašnjivi pad. Gorica nam očito ne leži, nije slučajno da smo i drugu utakmicu izgubili manje-više lagano. Uostalom, Gorica je odlična ekipa, o čemu svjedoči da su izgubili samo od Cibone, Zadra i Splita – kaže pomoćni trener Šibenke Dženan Rahimić.

    Ono što je simptomatično jest da se narančasti ove sezone teško vraćaju iz minusa, čim protivnik povede pet, šest razlike u pravilu slijedi totalno urušavanje, kao da igrači izgube samopouzdanje.

    – Upravo to se dogodilo u Gorici, to se događalo i na nekim drugim utakmicama, jednostavno nema onog da se vratimo iz minusa, kao što se ekipe znaju vratiti. Ne znam, kao da se uvuče neka nesigurnost u igrače i stvari krenu prema dolje – veli Rahimić.

    Domagoj Bašić, kapetan ekipe, koji je s narančastima prošao puno toga, također se složio s tom našom konstatacijom.

    – To nas nije ‘krasilo’ prošlih sezona, u kojima smo znali stizati i 20-ak razlike minusa, pogotovo doma. Samopouzdanje se nikad nije gubilo, uvijek se vjerovalo da se možemo izvući. Dosta smo razgovarali kako to promijeniti, ali nije lako doći do tog malo većeg timskog samopouzdanja. Uspijemo li u tome vjerujemo da se sve skupa može okrenuti, da ćemo takve utakmice uspjeti nekad odvući u svoju korist – istaknuo je Bašić.

    Za samopouzdanje momčadi bit će vrlo važno dobiti subotnju utakmicu protiv Zaboka, momčadi koju su narančasti dobili u gostima u prvom dijelu prvenstva, i to nakon produžetka.

    – Gore smo kontrolirali praktički cijelu utakmicu, ali zbog pada koncentracije na 20 sekundi otišlo se u produžetak. I na Baldekinu nas čeka težak posao, u odnosu na tu utakmicu i oni su promijenili par igrača, kao i mi. Imaju neloše pojedince, ne robuju toliko sistemu, trener Tomas pušta ih da igraju 1 na 1, s malo više tranzicije i kontranapada. Mora se dakle obratiti pozornost na tu neobaveznu igru koja ih krasi, u kojoj su dobri – naglasio je Rahimić, i nastavio:

    – Ušli smo u ritam utakmica Gorica, Zabok, Škrljevo, dakle protiv ekipa s kojima se borimo za plasman od četvrte do šeste, sedme pozicije. Prvu šansu protiv Gorice smo propustili, nadam se da ćemo uz dvije pobjede protiv Zaboka i Škrjeva opet biti u igri za peto mjesto. Ne bi bilo loše pobijediti sutra i onda protiv Škrljeva te se tako vratiti taj neki kolosijek, koji vodi u borbu za peto mjesto. –

    Dakle, nakon posrtanja u Velikoj Gorici traži se ‘iskupljenje na Baldekinu’.

    – Baš tako. U Gorici nismo bili dobri, izgubili smo na jedan ne baš lijep način i vjerujem da ćemo u subotu isprati taj gorak okus. Ali, kako je kazao trener Rahimić, neće biti lako, dolazi nam ekipa koja je nedavno pobijedila Cibonu, koja je u zadnjem kolu doma dobila Alkara sa 30 razlike, koja se pojačala sa Smajlagićem, igračem koji je igrao na višem nivou od ove lige. Igraju jednu brzu košarku, za koju nam je u Zaboku trebalo neko vrijeme da se prilagodimo. U svakom slučaju nadam se da ćemo i ovog puta izaći kao pobjednici – zaključio je Bašić.

    Kao što je bilo i najavljeno, u petak je na Baldekinu službeno predstavljen novi igrač narančastih Valentin Jurković, koji je baš danas napunio 26 godina.

    – Velika je čast biti član Šibenke, kluba s velikom tradicijom, s vjernim navijačima koji svugdje prate klub, u što sam se uvjerio u Velikoj Gorici, gdje su nas došli podržati u velikom broju. Na meni je da dajem sve od sebe, iz treninga u trening, iz utakmice u utakmicu, pomoći momcima, pružiti podršku i s klupe i dok sam na terenu, bacati se za svaku loptu – kazao je 209 centimetara visoki krilni centar u svom prvom obraćanju šibenskim sportskim novinarima, a koji je, kako je to kazao trener Edi Dželalija, doveden kao back up Vranešu i Vuki.

    – Protekle dvije sezone igrao sam u Njemačkoj. Nije to kvaliteta kao u balkanskoj košarci, tako da će mi trebati jedan određeni period da se vratim i uhvatim ritam treninga. Dat ću sve od sebe da što prije dođe do toga. Što se tiče suigrača, ekipa je super, kako se kaže, pravi je spoj iskustva i mladosti. Moj debi nije bio kakav sam htio, izgubili smo, a svaki igrač želi u novom klubu krenuti s pobjedom. Nadam se da će u subotu pobjeda otići na našu stranu i tako pokazati da smo gazde u našoj dvorani – kazao je Jurković.

    Podsjećamo, subotnji dvoboj Šibenka – Zabok počinje u 18 sati.

     

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Šeparović: Milanović ne može biti ni mandatar ni...

    Ustavni sud u petak je odlučio da se predsjednik RH Zoran Milanović svojim izjavama i ponašanjem, odnosno sudjelovanjem u kampanji bez podnošenja ostavke na...

    Zbog šverca migranata kod Knina pritvoren i kazneno...

    Policijski službenici Policijske postaje Knin proveli su kriminalističko istraživanja nad državljaninom Poljske zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela šverca migranata i krivotvorenje isprave. U srijedu,...

    Održana velika akcija čišćenja mora i podmorja u...

    Prošloga se tjedna u ACI marini Vodice održala velika akcija čišćenja mora i podmorja. ACI d.d. već dugi niz godina potiče članove lokalnih zajednica...

    NAJNOVIJE

    Šeparović: Milanović ne može biti ni mandatar ni premijer, a izbori su valjani

    Ustavni sud u petak je odlučio da se predsjednik RH Zoran Milanović svojim izjavama i ponašanjem, odnosno sudjelovanjem u kampanji bez podnošenja ostavke na...

    Zbog šverca migranata kod Knina pritvoren i kazneno prijavljen Poljak (24)

    Policijski službenici Policijske postaje Knin proveli su kriminalističko istraživanja nad državljaninom Poljske zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela šverca migranata i krivotvorenje isprave. U srijedu,...

    Održana velika akcija čišćenja mora i podmorja u ACI marini Vodice

    Prošloga se tjedna u ACI marini Vodice održala velika akcija čišćenja mora i podmorja. ACI d.d. već dugi niz godina potiče članove lokalnih zajednica...