Mogu li košarkašice kopirati 'kraljice šoka'?

Kakvu je skupinu Hrvatska dobila na EP-u govori podatak na koji nam je ukazao Stipe BralićFoto: Fiba
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ždrijeb skupina za Europsko prvenstvo košarkašica koje će se u lipnju održati u Francuskoj i Španjolskoj nije pomazio Hrvatsku. Iz prvog smo šešira izvukli domaćina Francusku, iz drugog vrlo jaku Rusiju, a iz trećeg Češku.

– Istina, dobili smo tešku skupinu, ali sve su takve, na Europskom prvenstvu je 16 najboljih reprezentacija. Hrvatska je prvi put nakon šest godina izborila plasman na kontinentalnu smotru i već je to veliki uspjeh, a uz to smo odradili i smjenu generacije, tako da su neke nove cure dobile vodeće uloge u ekipi i tako na sebe skrenule pozornost košarkaške javnosti – kazao je Šibenski portal izbornik Stipe Bralić.

Za Francusku kaže kako spada među dvije, tri najbolje reprezentacije u Europi, za Rusiju da je bila najjača ekipa iz drugog šešira, a za Čehinje da iza sebe imaju bogatu tradiciju, ali i da više nisu na razini od prije nekoliko godina kada su bile svjetske viceprvakinje. Skrenuo nam je Bralić pozornost i na jedan zanimljiv podatak.

– Hrvatska u zadnjih 25 godina nije dobila niti jednu od ovih reprezentacija u službenim utakmicama. I to nešto govori o težini naše skupine. Ali, puni smo optimizma i ako budemo kompletni sa svakim se možemo nositi. Prvi cilje je zauzeti jednu od prve tri pozicije u skupini i proći u nokaut-fazu, a u njoj je sve moguće – ističe Bralić.

 

Mogu li košarkašice ‘kopirati’ rukometašice koje su šokirale svijet osvajanjem bronce na Europskom prvenstvu?

– Rukomet je drugi sport i ne mogu ga komentirati, odnosno povlačiti takve paralele. Okrenuti smo sebi, svom natjecanju i kako sam kazao, budemo li svi na okupu možemo se nadati dobrom rezultatu – zaključio je Stipe Bralić.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.