Kakvo priznanje za Josipa Teskeru: Mladi ‘Divovac’ pozvan u seniorsku reprezentaciju za Svjetsko prvenstvo u Manchesteru

Da u Kninu ‘rastu’ odlični taekwondoaši znamo već duže vrijeme. TKD klub DIV Knin pravi je rasadnik talentiranih boraca, o čemu svjedoče ne samo vrhunski rezultati na domaćim i inozemnim turnirima, već i pozivi u nacionalne vrste. A ovih je dana na adresu kluba stigao jedan poseban poziv, ni manje ni više nego za hrvatsku seniorsku reprezentaciju.

sp 1

Naime, iz nacionalnog saveza stigla je pozivnica Josipu Teskeri za sudjelovanje na Svjetskom seniorskom prvenstvu koje će se od 12. do 20. svibnja održati u Manchesteru. To je uistinu velika stvar za 17-godišnjeg Josipa, kojem je ovo tek prva seniorska sezona, ali i priznanje kninskom klubu za dobar rad.

tkd dvorana 2

Da je riječ o velikom klubu iz ‘malog’ grada svjedoči i podatak da su se do ožujka čak četiri ‘Divovca’ izborili za nastup na europskim i svjetskim prvenstvima. Osim Teskere koji će, kako smo kazali, nastupiti na seniorskom Svjetskom prvenstvu u Manchesteru, boje Hrvatske na juniorskom Europskom prvenstvu branit će Mateo Pratlajčić i Petra Batić, dok će Kristina Jakovljević nastupiti na Europskom prvenstvu za kadete.

tkd div 1

 – Imati reprezentativce u svim dobnim selekcijama znači imati odličnu školu taekwonda, vrhunske trenere, te kvalitetan i dobar omladinski pogon – kazao nam je Dragan Pinjuh, glavni trener kninskog kluba. 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.