Jurić: ‘Nema opravdanja tipa mladi smo, ovo, ono. Jednostavno bili smo katastrofalni’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Realni su i samokritični bili u narančastom taboru nakon domaćeg poraza od Osijeka. Takav je bio i zaključak – pobjedu nismo zaslužili.

– Kako smo otvorili utakmicu mislio sam da ćemo na poluvremenu gubiti 20 razlike. Treba biti iskren, odigrali smo katastrofalno. U tom prvom dijelu nismo ličili na ništa, a gubili smo samo četiri razlike. Nako toga smo u trećoj četvrtini odigrali dobro, ali kod rezultata 51:46 promašili smo otvorenu tricu, pa izgubili dvije lopte, pa promašili dva bacanja, i tu se utakmica prelomila. Nismo bili pravi, nismo bili unutra i realno nismo zaslužili pobjedu – kazao je Miro Jurić. U istom tonu je i nastavio trener narančastih.

– Ono što je ulazilo prije dva kola, večeras nije, ni Junakoviću, ni Bašiću, ni Nakiću ni Paiću. Nikome, bila je to kolektivna blokada, od prvog do zadnjeg, tu mislim i na sebe. Svi smo izgubili utakmicu. Nema opravdanja, mladi smo, ovo, ono. Kad odigramo dobro onda to nije važno, kad odigramo loše onda smo mladi. Nema tu puno mudrosti, odigrali smo loše i zaslužili poraz. Ono što boli je način na koji smo izgubili, gdje smo se vratili, poveli, imali sve u svojim rukama, a onda glupostima i individualnim rješenjima opet pali. Uvijek ističem da želim da igramo brzo, ali danas smo igrali brzopleto. Žurili smo, forsirali, većina igrača bila je van svega. Kad gubimo treba biti pošten i reći kako jest. Idemo dalje raditi, trenirati, koncentrirarti se na Split, pokušati ispraviti ono što je bilo loše. A čeka nas puno posla jer je bilo puno toga loše – zaključio je brutalno iskreni Jurić.

Za razliku od njega kapetan Domagoj Bašić ipak je apostrofirao mladost ekipe.

– Mislim da se ovakve stvari mogu očekivati ove sezone. Imamo mladu ekipu i to je cijena koju ćemo morati plaćati. U Zagrebu protiv Cibone imamo šansu pobijediti, a onda dođemo kući i odigramo baš lošu utakmicu protiv Osijeka – pokušavao je pronaći riječi Bašić.

– Realno, Osijek je po imenima jači, ima širi roster, ali mi smo očekivali pobjedu, pogotovo nakon spomenute dobre partije u Zagrebu. Jednostavno, imali smo loš dan, grozan dan. Borili smo se, i vratili smo se, pokazali neki karakter, ali na kraju nam i neke lopte nisu ušle i dogodilo se što se dogodilo. Moramo dignuti glave gore i ići dalje. Vjerujem da ćemo negdje, na nekom teškom gostovanju poništiti ovaj poraz – kazao je ‘Snajper’.

Što je onda prava slika Šibenika, ono protiv Cibone ili ovo protiv Osijeka?

– To se pitam i ja. Ni nakon tri utakmice ne znam na čemu smo. Kažem, puno je mladih igrača i oscilacije su očekivane. Moramo ići iz utakmice u utakmicu, pokušati uz podršku naših navijača, kojima se i ovog puta zahvaljujem, uzeti što više pobjeda. Njihova podrška nam je prijeko potrebna i obećavam im da ćemo se boriti maksimalno u nastavku prvenstva – zaključio je Domagoj Bašić.

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: