Nastavak 2.HNL vrlo je upitan

Jure Zoričić: ‘Bila bi velika nepravda da nam se zatvore vrata 1.HNL’Foto: Josipa Živković
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Dok se polako stvaraju uvjeti da hrvatski nogometni prvoligaši nastave prvenstvo, drugoligaški klubovi, čini se, pomalo ispadaju iz te priče. Sve donedavno, prilikom predstavljanja triju opcija za nastavak sezone, HNS je isticao kako će 2.HNL pratiti 1.HNL, ali u međuvremnu su se stvari promijenile i Druga liga više se spominje u tom kontekstu. Između ostalog, članovi elitnog ranga dobili su zeleno svjetlo od Vlade RH da od 27. travnja mogu početi s treninzima, da bi nakon toga HNS osnovao radnu skupinu za povratak nogometa. Onog prvoligaškog. Naime, ista je ovih dana održala video-konferenciju s klubovima 1.HNL na temu mjera koje trebaju poduzeti prilikom povratka igrača treninzima.

Gdje je u cijeloj toj priči Šibenik, odnosno 2.HNL, hoće li se ove sezone vratiti na travnjak, je li moguće da će ga zadesiti sudbina nizozemskog Camburua, koji je je jednom nogom već bio u prvoj ligi, da bi onda tamošnji Savez prekinuo prvenstvo i ‘zaključao’ Eredivisie.

– Bila bi ogromna nepravda da se i nama to dogodi, da nam se nakon što smo svih ovih godina uložili toliki trud zatvore vrata 1.HNL – kaže Jure Zoričić, predsjednik uprave šibenskog drugoligaša.

On i njegove kolege iz Uprave stalno su u klubu, rade, zovu, osluškuju, ali do sada iz Saveza nisu dobili nikakvu službenu informaciju.

– Evo, prvoligaši se lagano vraćaju u pogon i njihovo prvenstvo će se gotovo sigurno nastaviti, jer je to u interesu Uefe, a mi i dalje ne znamo na čemu smo. Držimo momčad na okupu i spremni smo u svakom trenutku početi s treninzima, čim dobijemo neki znak. Nadam se da će ovog tjedna Savez izaći s nekom informacijom – veli Zoričić.

Da je nastavak 2.HNL vrlo upitan govore i neslužbene informacije prema kojima većina drugoligaša nije za to da se prvenstvo nastavi, a iste su stigle i do Šubićevca. Klubovi navodno od HNS-a žele financijsku pomoć za nastavak sezone, ili da se prvenstvo prekine, a pauza iskoristi za stabilizaciju klubova.

– Mi smo apsolutno za to da se igra, da se prvenstvo nastavi. Želimo u prvu ligu, sve smo učinili da se to dogodi i, ponavljam, bila bi velika nepravda da nas se sada zaustavi administrativnom odlukom – ističe Zoričić.

Klub je, dodaje, puno učinio na stabilizaciji financija, kao i na unaprjeđenju infrastrukture, a istovremeno su i igrači i stručni stožer obavili i svoj dio posla, čvrsto, s osam bodova prednosti, držeći prvo mjesto u 2.HNL.

– Mislim da smo na dobrom putu da dobijemo prvoligašku licencu i ako nam se ne dozvoli da na travnjaku odradimo posao do kraja, onda se nadam da će nas se barem administrativnim putem priključiti prvoligaškom društvu – zaključio je Jure Zoričić.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.