Joso Bulat: Prva liga ni sljedeće sezone nije imperativ, a za raditi ovaj posao moraš biti ili lud ili zanesen

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Novinari koji prate HNK Šibenik danas su došli na svoje. Josip Bulat, predsjednik Nadzornog odbora drugoligaša sa Šubićevca, ‘otvorio je dušu’ u jednosatnoj presici. Nije bilo pitanja na koja nije htio odgovoriti, pa je otkrio puno zanimljivih stvari, i po pitanju minule i po pitanju sljedeće sezone. Izdvojili smo najzanimljivije detalje njegovog izlaganja.

O protekloj sezoni

Kada se sve sagleda, mislim da je plasman koji smo ostvarili realan. Kada smo najavili napad na prvu ligu, to je više govorilo srce nego razum. Mi jednostavno u ovom trenutku nismo spremni ni igrački, ni financijski ni infrastrukturno za prvu ligu. Morat ćemo se stoga svi još neko vrijeme strpjeti.

O ciljevima za sljedeću sezonu

Prva liga ni sljedeće sezone neće biti imperativ. Čeka nas i dalje naporan rad na stabilizaciji kluba na svim gore spomenutim razinama. Mora se dosta stvari posložiti da bismo bili konkurentni za 1.HNL.

O budžetu, financijama, dugovima

U nedavnom razgovoru mi je predsjednik Gorice kazao kako im je budžet za prvu ligu deset milijuna kuna. S druge strane, naš trenutni budžet je između tri i tri i pol milijuna kuna, a za igranje u elitnom rangu prema našim procjenama treba nam negdje između sedam i deset milijuna kuna, i s tim bismo se borili za ostanak. Što se tiče duga kluba, on trenutno iznosi oko 1,2 milijuna kuna, ali mislimo da bismo kroz nekoliko mjeseci mogli biti na nuli. Dobili smo neke nove sponzore (NP Krka, Croatia Osiguranje, Aci) i uz njihovu pomoć nadamo se što skorijem rješenju nečega što smo naslijedili. Vjerujemo da ćete se i vi složiti da se od kada je aktualna uprava preuzela klub dosta toga pomaklo na bolje. Primjera radi, na kraju 2017. godine ubilježili smo dobit od 88 tisuća kuna, dakle krenulo je prema gore.

joso bulat 6

O momčadi za sljedeću sezonu

Borimir Perković i dalje ostaje naš trener. Što se tiče igračkog kadra, neke ćemo igrače dovesti, a nekima ćemo se zahvaliti. Imamo nekoliko igrača na radaru, ali financijska situacija je takva da ne možemo dovesti koga želimo. Što se tiče igrača, ugovor je istekao Alispahiću, Celiću i Malešu. Žitnjaku, koji je bio kod nas na posudbi iz Osijeka, također je istekao ugovor s matičnim klubom. Vidjet ćemo, voljeli bismo da i sljedeće sezone bude naš vratar, a hoće li to opet biti kroz posudbu ili će postati naš igrač, rasplest će se uskoro. O novom ugovoru ćemo razgovarati i s Malešom, a Prince, koji je kod nas bio na testu, postao je naš igrač, i to za nula kuna. Važeći ugovor imaju i Kukec, Brekalo, Okechukwu, Španja i ostali domaći igrači. Dakle, imamo dobru bazu, imamo i viziju kako bi trebala izgledati momčad u novoj sezoni, ali, ponavljam, želje su jedno, a financije nešto sasvim drugo. Jedna od opcija su i posudbe (nova suradnja s Rijekom je najizglednija). Inače, kod nas igrači igraju za plaću, a najveća iznosi šest tisuća kuna, neto.

O razlozima odlaska Stipice Protege

Stipica Protega je taj koji je inzistirao na dolasku mene i Ivana u klub i nije mi drago na koji je način otišao iz njega. Naime, svatko je klubu bio zadužen za svoj dio posla, pa je između ostalog Stipica bio neka veza prema Gradu, većinskom vlasniku, dok je Ivan Bulat zadužen za sportski dio. Međutim, Protega se htio miješati u Ivanov posao, inzistirati na smjeni trenera Perkovića, a dok sam ja tu oni koji nemaju veze za sportom neće se miješati u sportske stvari.

O ‘ludosti’ i ‘zanesenosti’

Teško je naći ljude koji bi radili ovaj posao. Ivan, Jure Zoričić i ja ne dobivamo nikakvu naknadu za rad u klubu, nitko u upravi i NO-u. Dapače, kada idemo na put plaćamo iz svog džepa, dakle, imamo samo troškove. Između ostalog, Ivan i ja smo klubu donirali 50 tisuća eura, bespovratno, samo da bi klub krenuo dalje. Puno puta sam rekao, da bi radio ovaj posao moraš biti lud ili zanesen. A ja sam, čini se, i jedno i drugo.

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.