Josipa Silov izabrana u zlatnu europsku petorku

Infovodice
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Vodička snajperica kući se vratila s broncom s netom završenog Europskog prvenstva B Divizije u Izraelu, a izabrana je i u najbolju petorku. Josipa Silov, košarkašica mlade hrvatske reprezentacije, imala je prosjek 14 poena po susretu te je proglašena trećim strijelcem prvenstva.

Josipa je tako opravdala povjerenje trenerice Linde Antić Borak. Naime, od 280 minuta ukupne igre najviše je odigrala, čak 236 minuta, pišu infovodice.

– Zahvalna sam joj na tome, bila je to velika odgovornost. Uzmimo u obzir činjenicu da  ismo očekivale ovakav ishod, osjećam se istodobno ponosno i fenomenalno!, kazala je Josipa.

U borbi za broncu, mlade hrvatske košarkašice Bjeloruskinjama su uzvratile prethodni poraz rezultatom 60:51. Osim medalje, ta ih je pobjeda uvela u elitnu europsku A Diviziju košarkašica uzrasta do 20 godina.

– Pobjedom Bjeloruskinja ostvaren je naš prvobitni cilj ulaska u A diviziju…Veselje je bilo neopisivo, a iskustvo perfektno te još jači poticaj ka daljnjem razvitku karijere”, uzbuđena je Josipa.

U preostalim košarkašice iz najbolje petorke je i još jedna Hrvatica – Ana Petrak, Slovakinja Miroslava Mistinova, Grkinja Maria Fasoula te Njemica Satou Sabally.

– Nevjerojatna Ana Petrak i ja smo bliske već duži niz godina, a i ista smo generacija. Reklo bi se ekipa iz snova jer cure su bile toliko složne i nesebične, timski rad je bio u prvom planu i zato je cilj i ostvaren! No, moram istaknuti da dio zlatne petorke ne bih bila bez mojih dugogodišnjih trenera Bore Vukovića i Ante Roce, pohvalila je Josipa svoju ekipu.

Nakon Izraela, kojeg će pamtiti i po zanimljivom iskustvu jahanja deva, noćnom kupanju, jer je kod njih i po noći i po danu +50C, židovskoj suboti, odnosno šabatu koji isključuje svaki oblik rada, igračica Splita vratila se u rodne Vodice gdje će provesti svoje zaslužene ljetne praznike.

foto:infovodice

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.