Josip Stojanović o Gabriću, pojačanjima, ABA ligi, novoj dvorani…

Josip Stojanović
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Dok košarkaši Jolly Jadranske banke u dvorani odrađuju pripreme za predstojeću sezonu, zanimljve stvari događaju se i u kancelarijama, za pregovaračkim stolovima i na igračkom tržištu. Najvažnija vijest jest da Tomislav Gabrić više nije stanovnik Baldekina. Hrvatski U-19 reprezentativac sljedećih će pet godina nositi dres Cibone u kojoj su ga dočekali Martin Junaković, Dario Šarić i Neven Spahija, pa će ‘Vukovi’ biti poprilično šibenski obojani. Već neko vrijeme u javnosti je kolala informacija kako Gabrić po svaku cijenu želi otići u zagrebački klub, pa kad je već tako odlučio, u Jolly su mu kazali – sretan ti put. Ali, ne prije nego što je klubu na račun sjela određena odšteta.

– Gabrić je jučer (četvrtak, op.a.)  dobio ispisnicu i za nas je taj slučaj završen. U biti, za nas i nije bilo slučaja, svatko tko želi otići otvorena su mu vrata, pa kad je Tomislav osobno podmirio odštetu koja nam pripada, dobio je slobodne papire – kazao je gazda kluba Josip Stojanović. Na pitanje je li mu žao što je ostao bez tako talentiranog igrača, hrvatskog reprezentativca, Stojanović je odgovorio:

GABRIĆ SAM PODMIRIO ODŠTETU

– Ne, to je njegov odabir i neka mu je za srećom. Krivo mi je jedino što s njegove strane nije bilo nikakve komunikacije s klubom. Ne bismo mu radili nikakve probleme da nam se otvoreno obratio, kazao da želi otići. Nije nam se javio niti on niti netko od tih menađera, zato i ne volim raditi s njima, osim kada je riječ o strancima. Kod pregovora uvijek kažemo igračima kako su njihovi menađeri njihova briga. Ali, što je tu je, okrećemo se novim momcima. –

tomislav-gabric

Od mladih, nadolazećih snaga Stojanović je posebno apostrofirao Nikolu Rosu, koji bi, kazao je, trebao biti njihova velika uzdanica u budućnosti.

– Moram pohvaliti Nikolu i njegov rad, naporno trenira od šestog mjeseca i na njega od mladih najviše računamo, naravno uz Gulama koji je praktički već seniorski igrač.  Kad smo kod mladih, htio bih istaknuti kako mi je žao zbog neuspjeha U-16 reprezentacije na Europskom prvenstvu, ali mi je istovremeno drago što u reprezentaciju nisu bili pozvani naši mladići Perković, Bilalović i Lučev jer su mogli maksimalno odraditi pripreme – istaknuo je Stojanović. Dodao je i kako neće dovoditi sa strane igrače koji su zaštićeno godište, osim ako nije riječ o nekom ekstra talentu.

– Otvoren je poziv svim mladim, talentiranim igračima da nam se jave, da nam se priključe ako žele raditi, napredovati. Gabrić je najbolji primjer da znamo stvarati igrače, za njega su, osim Cibone, zanimanje pokazali i Cedevita i Zadar – kazao je prvi čovjek Jollyja.

RONALD ROSS USKORO POSTAJE HRVAT

Osvrnuo se Stojanović i na dosadašnja pojačanja, te najavio kako će sigurno biti još novih imena.

– Za sada su potpisali riječani Cinac i Čuić. S ovim potonjim imamo ugovor na godinu dana ali nije isključeno da, ukoliko se pokaže, produžimo ugovor. Što se tiče pojačanja, nema limita, zanimaju nas kvalitetni igrači, koji mogu našu momčad učiniti boljom. Ono što bih htio naglasiti jest da smo pokrenuli proceduru da naš najbolji igrač Ronald Ross dobije hrvatsko državljanstvo, čime bi nam se otvorio prostor da u domaćem prvenstvu dovedemo još jednog stranca – kazao je Stojanović koji je po pitanju ambicija u novoj sezoni bio vrlo jasan.

– Ako smo lani ušli u polufinale doigravanja, podrazumijeva se da ove sezone želimo otići korak više, a to je ulazak u ABA ligu. Postoji mogućnost da, ukoliko Zadru ne uspije preoblikovanje, već ove sezone zaigramo u regionalnoj ligi. To nam ne bi odgovaralo, ali jasno da ne bismo odbili. U tom slučaju utakmice u ABA ligi igrali bismo ili u Splitu ili u Zadru, jer dvorana na Baldekinu trenutno ne udovoljava kriterijima ABA lige. Ali, ponavljam, ne bismo voljeli da Zadar ne uspije – naglasio je Stojanović koji je pohvalio i Dogus Grupu, glavnog sponzora gradskog rivala GKK Šibenik, koja je financirala postavljanje novi sjedalica na Baldekinu.

– Zahvalio bih se Grad Šibeniku i Dogus Grupi što su obnovili tribine, to sada zbilja jako lijepo izgleda. Mi ćemo se s naše strane potruditi oko postavljanja novog parketa i teleskopskih tribina, jer bez takvog zahvata teško teško bismo mogli igrati ABA ligu u Šibeniku – zaključio je Josip Stojanović.


Pratite nas i na društvenim mrežama: