Među elitom

I kadeti i mlađi kadeti narančastih izborili Jedinstvenu ligu: ‘To je pokazatelj da šibenski bazen ima perspektivu’Foto: ŠP/Šibenka
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Za par dana, točnije 15. siječnja, starta nova sezone Jedinstvene košarkaške kadetske lige, a među deset klubova koji su izborili pravo natjecanja u njoj je i Šibenka, kao jedna od tri prvoplasirane momčadi regije Jug. Mladići trenera Zorana Huljeva u prvom kolu gostuju kod pulske Stoje, nakon toga u goste im stiže Marsonija, pa slijede okršaji s Međimurjem, Cibonom, Zadrom, Osijekom, Puntamikom, Cedevitom Junior i Boscom.

Nakon pandemijske pauze vraća se u Jedinstvena predkadetska liga, a Šibenka će i u njoj imati svog predstavnika, s obzirom da su mladići trenera Ante Nerbera to pravo izborili podijelivši prvo mjesto u Damaciji s vršnjacima iz Zadra. Takav uspjeh razveslio je i trenera prve momčadi narančastih.

 – To je pokazatelj da šibenski košarkaški bazen ima perspektivu i talent. Jako je bitno da u tim uzrastima gdje ima momaka koji će se kasnije razviti, kao i onih koji su se ranije razvili, da ne prednjače samo ovi drugi koji su trenutno fizički moćniji od generacije u kojoj nastupaju, već sam vidio i dosta tehničkih detalja i dosta tehnike, dosta vica, što je bilo jako lijepo. Na tim utakmicama sam jako uživao, osobito na kadetskoj. Bitno je da u sljedećim sezonama svi ti klinci shvate da samo mrkotrpan rad može odrediti njihov put prema seniorskoj ekipi Šibenke, odnosno ka još većem nivou – kazao je Damir Milačić.

Pratite nas i na društvenim mrežama: