Na zemljanim terenima na Šubićevcu

Hrvatski dvoboj na ITF turniru u Šibeniku pripao Petri Marčinko, koja nastavlja nizati pobjede i u parovimaFoto: TK Šubićevac
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Drugo kolo ITF turnira u Šibeniku, nagradnog fonda 15 tisuća dolara, donijelo je sraz hrvatskih tenisačica. Sastale su se Petra Marčinko i Tara Wurth, a uspješnija je, nakon zanimljivih tri sata igre, bila Marčinko koja je slavila se 2:6, 6:4, 7:6(7). Petnaestogodišnja Zagrepčanka će u četvrtfinalu igrati protiv prvopostavljene Slovenke Nine Potočnik, 402. na WTA listi. Treća hrvatska predstavnica Lucija Ćirić Bagarić u drugom je kolu izgubila od druge, nositeljice Talijanke Tatiane Pieri (506.) sa 6:4, 6:2.

Dodajmo kako je Marčinko nastavila s pobjedama i u konkurenciji parova. Sa svojom partnericom Mađaricom Natalijom Szabanin, s kojom je osvojila prvi šibenski turnir, plasirale su se u polufinale svladavši prve nositeljice, Francuskinje Leolie Jeanjean i Srpkinje Bojane Marinković sa 6:2, 6:2. U polufinalu parova će igrati i Tara Würth s partnericom iz Srbije Elenom Milovanović. One su u četvrtfinalu bile bolje od Čehinje Katerine Mandelikove i Portugalke Ane Filipe Santos sa 6:7(4), 7:5, 10:7.


Pratite nas i na društvenim mrežama: