FOTO Zašto dvoranom OŠ Juraj Šižgorić odjekuje dječji smijeh? Zbog košarke!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ponedjeljkom i srijedom navečer sportskom dvoranom Osnovne škole Juraj Šižgorić odjekuje dječji smijeh i radost. I tako od 1. rujna, i tako sve do kraja tekuće školske, odnosno pedagoške godine.

skola kosarke 2

Dobre vibracije dolaze od dječaka i djevojčica predškolske dobi koji su se uključili u projekt Škole košarke Dražen Petrović, a kojim im je omogućeno besplatno treniranje, upoznavanje s tajnama košarke.

skola kosarke 3

skola kosarke 4

skola kosarke 9

– Cilj projekta, kojeg smo pokrenuli uz podršku Grada Šibenika, gradske Zajednice sportova i Hrvatskog olimpijskog odbora, jest da se mališani od najranije dobi uključe u sport, da uživaju u sportskim aktivnostima, ‘zaraze’ se košarkom. S njima rade dvoje trenera, Ante Nerber i Zoran Huljev, ali kako je krenulo, morat ćemo angažirati još kojeg – kaže Josip Milaković Jota, tajnik i glavni operativac ŠK Dražen Petrović.

skola kosarke 12

skola kosarke 13

skola kosarke 14

Naime, od prvog treninga, na kojem se pojavilo petnaestak mališana, broj se udvostručio, pa ih je na posljednjem treningu bilo više od trideset, a broj bi mogao i dalje rasti.

skola kosarke 17

skola kosarke 16

– Ovo je prva godina ovog projekta, s tim da sljedeće godine planiramo krenuti s treninzima odmah na početku školske godine – veli Milaković, dodajući kao se djeca i dalje mogu priključiti treninzima koji se, kako smo kazali, održavaju u dvorani OŠ Juraj Šižgorić, ponedjeljkom i srijedom od 17:30 do 18:30 sati.

skola kosarke 8

skola kosarke 1

Kažimo kako su svi polaznici dobili na dar dvije majice s likom Dražena Petrovića, a kako saznajemo, bit će još darova.

(foto: Naši Tići)

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: