Više

  Održana prošlog vikenda

  FOTO Zadarska posada ‘Gringo 3’ pobjednik Zlarinske regate. Drugo i treće mjesto JK ‘Valu’

   

  Ukupni pobjednik jedriličarske regate punog imena ‘Konzum18. Zlarinska regata krstaša’, je posada ‘Gringo 3’ iz JK Uskok iz Zadra, a drugo i treće mjesto su zauzele posade JK Val na čelu sa skiperima Damirom Desabotom i Iztokom Svetinom.  U redoslijedu natjecanja za ORC Club slavila je posada Mr. J na čelu sa skiperom Damirom Desabotom iz jedriličarskog kluba ‘Val’.

  U subotu, prvi dan regateodržano je navigacijsko jedrenje rutom Zlarin – Otok Galijolica – Otok Dugo – Hrid Mala Mare – Otok Kakan – Otok Prčevac – Otok Kaprije sa ciljem u Zlarinu.

  Ruta je bila ukupne dužine 22,6 nautičkih milja, a najbolji rezultat ostvarila je posada ‘Gringo 3’ iz JK Uskok iz Zadra.

  Drugoga dana, u nedjeljno jutro, nakon kratke odgode starta zbog nepovoljnih vremenskih okolnosti (jako jugo i jaka kiša) održano je navigacijsko jedrenje rutom koje je obuhvaćala ‘obilaženje’ cijelog otoka Zlarina ukupne dužine oko 9,5 nautičkih milja.

  Na regati su sudjelovale 23 posade iz Zlarina, Šibenika, Zadra, Splita, Zagreba te iz Slovenije, a po završetku organizatori su zahvalili svima zaslužnima za održavanje.

  – Nakon dvije godine odgađanja 18. Zlarinske regate zbog poznatih razloga, čekanje se isplatilo te je regata vjerujemo zadovoljila i najzahtjevnije, kako u sportskom tako i u gastronomskom smislu. Posebno zahvaljujemo svih sponzorima, a naročito Konzumu koji je ove godine prepoznao našu regatu te bio generalni sponzor regate te svima ostalima koji su ugradili dio sebe da se 18.Zlarinska regata održi na ovako kvalitetan način – poručili su organizatori.