Dojedrili do zlata

FOTO Valovci Luka Piasevoli i Petar Landeka postali državni prvaci u klasi F18

Jedriličarski klub Val ima nove državne prvake. Naime, Luka Piasevoli i Petar Landeka osvojili su prvo mjesto na Prvenstvu Hrvatske u klasi katamarana F18, održanom u Primoštenu, dok je druga Valova posada u sastavu Danijel Kraljev/Filip Miroić nakon četiri odrađena jedernja završila na petom mjestu.

– U ovoj klasi smo dosta nov,i jedrimo tek nešto više od godine dana ali imam iskustvo iz nekih drugih jedriličarskih projekata koje smo uspješno odrađivali. Dosta smo vremena proveli u pripremi katamarana i treningu što se isplatilo jer je i ova regata pokazala da smo na dobrom putu. U ovoj godini smo imali u planu nastupiti na SP-u u Gaeti (Italiji), ali zbog ove strke oko korone je prebačeno za iduću godinu, tako da imamo vremena se još pobolljsati i ubrzati. Hvala svima na podršci klubu, sparing partnerima, treneru i jedrarni Dustom koja nas prati – kazao je Luka Piasevoli.

– Regata je bila teška zbog laganog vjetra koji je ponekad bio nepredvidiv, tako da smo trebali ostati koncentrirani i oprezn,i čak i kad smo imali velike prednosti nad ostatkom flote. Hvala svima na podršci nastavljamo dalje razvijati ovu klasu u Šibeniku – dodao je njegov Petar Landeka, druga polovica šampionske Valove posade.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.