FOTO Valova posada pobjedom otvorila D-Marin Hrvatska jedriličarsku ligu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Valovci su upisali još jednu pobjedu u domaćim vodama. Naime, posada Jedriličarskog kluba Val, u sastavu Martin Petković, Juraj Radačić, Marin Desabota i Luka Piasevoli, ukupni je pobjednik prve od tri regate flotnog jedrenja iz ciklusa D-Marin Hrvatska jedriličarske lige u sklopu projekta Šibenik Sailing Arena, a koja je proteklog vikenda održana u šibenskoj luci, u organizaciji JK Val, Wave Sailing centra i D-Marina.

regata 1

Drugo mjesto pripalo je posadi YC Kornati, a treće mjesto su zauzeli jedriličari iz Ri Crew. U ukupnom poretku slijede JK Split-Mareus, JK Medveščak Zagreb, JK Bura Makarska, YC Zlarin te JK Primošten.

regata 2

Podsjetimo, D-Marin Hrvatska jedriličarska liga je serija one design regata s ciljem promocije i razvoja flotnog jedrenja na jednakim jedrilicama. Svaka jedriličarska ekipa zastupa svoj matični klub, a organizator osigurava jednake jedrilice na kojima kroz kratke i dinamične regate svi imaju priliku pokazati svoja jedriličarska znanja i vještine.

regata 3

Cilj svjetske organizacije Sailing Champions League je da najuspješniji klubovi iz pojedinih liga natječu jedni protiv drugih, te na kraju najbolji klub osvaja titulu ‘Best Sailing Club of the Year’.

regata 4

regata 5

Prvak i viceprvak D-Marin Hrvatske jedriličarske lige dobivaju pravo nastupa na kvalifikacijama Sailing Champions League. Sljedeća regata iz serije D-Marin Hrvatska održat će se u svibnju.

(foto: JK Val/www.regate.com.hr)


Pratite nas i na društvenim mrežama: