FOTO: Tata, kako se igraju frenje?

U park šumi Šubićevac okupilo se danas desetke roditelja s djecom te su subotnje poslijepodne proveli igrajući se u prirodi. Naime, povodom Europskog tjedna kretanja, šibensko Društvo sportske rekreacije ‘Sport za sve’ organiziralo je bogat sportsko-rekreacijski program. Igralo se zaboravljenih igara, kao što su laštrik, školica i frenje, odmjeravale su se snage u zgibovima i sklekovima, povlačio konop, brzo hodalo, trčalo, igralo stolni tenis te mjerilo tko bicikli vozi –najsporije.

subicevac7

subicevac10

subicevac9

subicevac6

Naravno, djeci su najzanimljivije bile frenje s obzirom da su ih samo rijetki ranije igrali pa su roditelje sa zanimanjem pratili dok su im objašnjavali kako se igra.

subicevac3

subicevac5

-Koliko sam primijetio dvadesetak posto djece zna što su frenje, pola ih je i igralo, a laštrik je poznat samo curicama. Školicu su velikom većinom svi zaboravili – smije se jedan od organizatora današnjeg programa Toni Skelin. Zadovoljni su, kazao nam je, odazivom pogotovo jer se prijavio velik broj djece, ali:

-Doduše, s obzirom na lijepo vrijeme i blizinu svih škola i činjenicu da je subota, odaziv je mogao biti mrvicu bolji – poručuje. Ipak, budući da je ovo tek prva godina Društva ‘Sport za sve’, a iza njih su dva vrlo dobro popraćena projekta, turnir u basketu i odbojci na pijesku na plaži Banj i kvartovski triatlon, imaju razloga za zadovoljstvo.

– Sve projekte, pa tako i ovaj, dogodine ćemo ponoviti s još boljom organizacijom i još većim odazivom. Naš sljedeći projekt je kvratovsko natjecanje u malom balunu na Šubićevcu, imat ćemo dvije dobne kategorije,do 15 godina i od 15 godina na više – najavljuje Skelin.

subicevac8

subicevac4

Najboljima u svim kategorijama današnjeg sportsko-rekreacijskog programa dodijeljene su i nagrade koje je pripremio Nacionalni park Krka – poklon paketi, vijače, pilates lopte, sportski ruksaci…

subicevac

Za kraj donosimo sve pobjednike po kategorijama:

TRČANJE: Luka Bilan, Marta Lugović, Ema Pašajlić

BRZO HODANJE: Mirna Lalić, Lora Samodol, Luca Mikulandra

STREET WORKOUT: Krešo Škugor, Filip Kendeš, Petar Stošić

LAŠTRIK: Luca Mikulandra

ŠKOLICA: Lora Samodol

STOLNI TENIS: Luka Bilan (mlađi) Goran Džanković (stariji)

FRENJE: Damir Čular (stariji) Duje Todorović (mlađi)

POTEZANJE KONOPA: Sutlović, Dimić, Živković, Bilan Travčić

SKOK U DALJ: Marko Samodol, Marta Lugović

NAJSPORIJA VOŽNJA BICIKLA: Marko Svirčić

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.