Provodi ga OKK Dražen Petrović

FOTO Stotinjak djece do sada se uključilo u projekt ‘Košarka za sve’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nastavljena je provedba projekta ‘Košarka za sve’, koji provodi Škola košarke Dražen Petrović, a sufinanancira Europska unija. U njegovom sklopu ovih je dana na Baldekinu, kod Draženovog spomenika, postavljen novi info-pult projekta.

– Odaziv roditelja da svoju djecu uključe u projekt, odnosno u sam naš omladinski košarkaški pogon je sjajan, tako da je trenutno u njega uključeno više od sto djece – istaknuo je Josip Milaković, tajnik projekta OKK-a Dražen Petrović.

Podsjećamo, projekt ‘Košarka za sve’ počeo se provoditi u prosincu prošle godine i trajat će do prosinca 2020., a osmišljen je kako bi djeci i mladima u nepovoljnom položaju s područja Šibensko-kninske županije omogućio bavljenje košarkom, uz koordinaciju i vodstvo trenera i ostalih stručnih osoba.  Uključenjem u njega mladi će, osim upoznavanja s osnovama košarke, imati priliku trenirati i družiti se s vršnjacima, sudjelovati na turnirima, razvijati timski i natjecateljski duh, a što će pozitivno utjecati na njihov psihofizički razvoj. U projekt se mogu uključiti djeca i mladi čiji su roditelji nezaposleni, čiji su roditelji korisnici doplatka za djecu, zatim djeca i mladi bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djeca i mladi s jednim roditeljem te djeca i mladi iz obitelji s troje ili više djece.


Pratite nas i na društvenim mrežama: