Poraz na kraju uspješne sezone. Slijedi slaganje nove momčadi, ali prije toga treba dobiti licencu

FOTO Šibenik u Maksimiru pao u samoj završnici, prvaka dočekao špalirom

Sanjin Strukic/PIXSELL
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Šibenik je poražen na Maksimiru od Dinama u posljednjem kolu 1.HNL, na kraju jedne uspješne sezone za narančaste. Prvak je slavio s minimalnih 1:0, golom postignutim u finišu utakmice.

Obje momčadi istrčale su u šarenim sastavima, bez standardnih prvotimaca (Šibenik bez Bulata i E. Sahitija). Na klupi domaćina dvojica Šibenčana, Ademi i mladi vratar Josipović, na klupi gostiju šibenska dica Laća i Niko Rak. Počelo je u revijalnom tonu, špalirom koji su na izlazu iz tunela narančasti složili za prvaka, a tako se i nastavilo. Vidjelo se da utakmica nema rezultatsku važnost, ali daleko od toga da i jedni i drugi nisu težili pobjedi. Šibenik se postavio hrabro, otvoreno i veći dio prvog dijela bio ravnopravan u posjedu lopte, dok je po šansama bio i nešto bolji. Bile su to zapravo više poluprilike s jedne i druge strane, niti jedna od njih iz sfere stopostotnih. Kod gostiju su prijetili Jurić dva puta i Alimi, kod domaćina Gavranović dva puta te Gvardiol.

Foto: HNK Šibenik

Drugi dio otvoren je stativom Martina, na odbijancu je najbrži bio Jurić, ali Livaković brani. Opasno je pred golom Šibenika bilo u 67. minuti, ali je Pajić sjajno blokirao udarac Hajrovića, da bi u nastavku akcije Rogić obranio pokušaj Tolića. Par minuta kasnije lijepo su kombinirali i narančasti i završilo je slično, blokom udarca Princa, koji je ušao nešto ranije, kao i Laća i Niko Rak. Minutu kasnije vrhunskom se obranom istaknuo Rogić, skinuvši jak udarac Leovca. Valja notirati kako su 15 minuta prije kraja ušla i spomenuta dvojica Dinamovih Šibenčana, Ademi i Josipović. Mladi šibenski vratar, koji je još kao dječak otišao sa Šubićevca, istaknuo se u 86. minuti kada je sjajno obranio udarac Princea.

Foto: HNK Šibenik

U sljedećem napadu odlično je na drugoj strani reagirao njegov kolega Rogić obranivši pokušaj Tolića. Međutim, vratar Šibenika mogao je samo pogledom ispratiti loptu koju je u samoj završnici susreta, u 88. minuti, u mrežu glavom poslao Milić, na asistenciju Šaranića. Bio je to pobjednički gol Dinama, kojem je nakon utakmice uručen pokal za osvajanje prvog mjesta. Šibenik je, pak, još ranije osigurao šesto mjesto, a sezonu je na koncu završio sa 35 osvojenih bodova. Sada je na redu uprava, mora se složiti momčad za sljedeću sezonu. Ali, prije toga valja dobiti licencu.

Šibenik: Rogić – Pajić, Batarelo, Schildenfeld, Kvesić (od 70′ Bilić)- Alimi, Ćurić – S. Sahiti (od 62′ Niko Rak), Martin (od 62′ Laća), Mina (od 62′ Prince) – Jurić (od 85. Grdić)


Pratite nas i na društvenim mrežama: