Druga strana nogometa

FOTO Seniori NK Mladosti održali prosvjed u Tribunju: ‘Pustite nas da igramo!’Foto: ŠP
Pratite nas i na društvenim mrežama:

U Tribunju je u četvrtak popodne održan neobičan prosvjed. Održali su ga igrači seniorske momčadi Nogometnog kluba Mladost, a njihovi zahtjevi ukratko bi se mogli svesti pod sloganom ‘Pustite nas da igramo’. Naime, kao što smo izvijestili prije nekoliko dana, Uprava vodeće momčadi Županijske nogometne lige odlučila je odustati od daljnjeg natjecanja, zbog, kako je istaknula u obavijesti upućenoj Nogometnom savezu Šibensko-kninske županije, ‘nedostatka minimuma športskih tjednih aktivnosti (treninga) koje su potrebne da bi seniorska momčad mogla nastupati’, uz dodatak kako će se klub do daljnjeg u potpunosti posvetiti Školi nogometa, odnosno radu s mladeži i djecom.

Takva odluka, kao što vidimo, nije sjela seniorima, koji su nam ovih dana poslali i poduže pismo u kojem iznose svoju stranu priče.

‘Ako uzmemo u obzir da je Tribunj jedno ribarsko i turističko mjesto i da je većina igrača zaposleno u tim branšama, logično je da tu ne postoje fiksne radne smjene i da primjerice ribari znaju biti po nekoliko dana na moru, a konobari raditi jutarnje, večernje, pa čak dijelom i noćne smjene. Sve to treba uzeti u obzir kada pričamo o broju ljudi na treninzima’, stoji između ostalog u pismu koji su nam poslali igrači, a u kojem također ističu:

‘Naravno da su djeca temelj Kluba i tako bi trebalo biti u svakom zdravom sportskom kolektivu. No isto tako, ta djeca sanjaju kako će jednog dana zaigrati za prvu momčad i istrčati na kultni De Rupeo pred svojim navijačima. Svi smo mi to kao djeca prošli, gledajući svoje starije uzore u seniorskoj momčadi našeg Kluba. Na Vama je da prosudite sami je li seniorska momčad bitna za razvoj sportskog kluba općenito, kao i podrška mlađim generacijama od strane tih istih seniora’, stoji u zaključku pisma, u čijem potpisu stoji SENIORI. Sada su ti seniori odlučili otići i korak dalje organiziravši prosvjed. U svakom slučaju, nadamo se da će u Mladosti pronaći zajednički jezik.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.