Osvojili devet medalja te ukupno prvo mjesto u uzrastu A kadeta

FOTO Regata u Splitu pokazala da Krka ne treba strahovati za svoju budućnostFoto: VK Krka
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Veslačice i veslači šibenske Krke odradili su prvo natjecanje u novoj sezoni. U nedjelju su u Splitu nastupili na prvoj ovogodišnoj regati Kupa Dalmacije, koja je okupila tristotinjak momaka i djevojaka iz deset dalmatinskih klubova. Predvođeni trenerima Radečićem, Krasićem i Banom boje onog šibenskog branilo je 28 natjecatelja, podijeljenih u 13 posada, a rezutati koje su ostvarili daju naslutiti ksko je pred Krkinom obitelji još jedna uspješna sezona. Osvojili su, naime, četiri zlata, dva srebra i tri bronce, a da Krka ne treba strahovati za svoju budućnost govori podatak da su A kadeti osvojili ukupno prvo mjesto u Splitu.

Najsjajnijim odličjem okitili su se A kadetski četverac na pariće (GIG) u sastavu Toni Braica, Alberto Rossini, Šime Bilić, Max Doodney i Karlo Ninić (kormilar), zatim ženski juniorski B dvojac na pariće u kojem su veslale Sara Slugan i Franka Zorčić, na najviše postolje popeli su se i Franko Dobra i Jakov Slavica u kadetskom A dvojcu na pariće, kao i juniorski B četverac na pariće u sastavu Luka Bedrica, Bartol Medić, Tonko Bogdan i Roko Rupić. 

Srebrima su se okitili Šime Grubišić u kadetskom B samcu te Filip Gligić u juniorskom A samcu, dok su do bronce doveslali Katarina Lukić u kadetskom A samcu, Aurora Lučev u juniorskom B samcu te Duje Garma i Šime Slavica u dvojcu na pariće za A kadete.

Što se tiče ostalih, četvrta mjesta zauzeli su Lovre Tošić i Jakov Mikulandra (dvojac na pariće B kadeti), Ivan Dželalija, Marko Martinović, Nikola Dobre, Toni Ivanda i Lovre Tošić (kormilar) u četverecu na pariće (GIG) A kadeta, Filip Matešić (samac juniori A) te Filip Šarlija i Nikola Knežić (dvojac na pariće juniori B).

 – Najveća vrijednost ove regate nalazi se u činjenici da je, na radost djece i zadovoljstvo njihovih trenera, uopće održana na čemu zahvaljujemo organizatoru HVK-u Gusar i priređivaču Veslačkom savezu Dalmacije – kazao je predsjednik Krke Dražen Crnogaća, čiji je klub organizator sljedeće regate Kupa Dalmacije.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.