FOTO: Prvo pa zlatno: Luka i Kata na natjecanju pomeli konkurenciju, Ivica srebrni

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Prošlu nedjelju tri člana Veni Gym-a iz Šibenika sudjelovala su na međunarodnom otvorenom prvenstvu u bodybuildingu i fitnessu u Srbiji i vratili se s tri medalje. Dvije zlatnog i jedna srebrenog sjaja biti će upisane u povijest šibenskog sporta jer je ovo prvi put da su iz jednog kluba išla tri natjecatelja na ovakav tip natjecanja i svi troje se vratili s medaljama.

– Riječ je o međunarodnom prvenstvu otvorenog tipa gdje smo nastupili u tri kategorije. Kata je nastupila u kategoriji bikini fitness, Luka model fitness, dok sam ja u kategoriji master bodybuilding za natjecatelje iznad 40 godina. Luka i Kata, kojima je ovo prvo natjecanje, su osvojili zlatnu medalju, dok sam ja srebrnu. Ja sam izašao u jednoj, da tako kažem, polu formi, a ono što nam sada predstoji je krajem lipnja natjecanje u Kopru po IBFF federaciji. To je ono pravo natjecanje koje nas čeka, a ovo netom održano gledam kao veliki uspjeh. Kata i Luka su u izvrsnoj formi i ono što sa sigurnošću mogu reći je da će jako dobro konkurirati u Kopru. Na ovom su natjecanju doslovno pomeli konkurenciju, a sad ćemo vidjeti kakva nas čeka za nešto više od mjesec dana – kaže nam Ivica Vukšić, proslavljeni bodybuilder i prvi koji je iz Šibenika krenuo na profesionalna natjecanja.

veni

Puno rada, truda i volje je potrebno za bavljenje svakim sportom, potvrditi će svaki sportaš, kojim god sportom da se bavio. U tom mišljenju se ne razlikuju ni Luka Škubonja, zlatom nagrađen u kategoriji Mister Fitness Model. Devetnaestogodišnji Luka se bodybuildingom bavi tri i pol godine, a sada se odlučio i na natjecanje.

– Ovo je bilo probno natjecanje čisto radi provjere forme, te da steknem nekakvo iskustvo za krajnji cilj, a to je Svjetsko prvenstvo u Kopru gdje idemo u istoj postavi. Rekao bih da su pripreme za ovakav pothvat dosta teške, što psihički, fizički ali i financijski. Za dobar rezultat potrebno je jako puno uložiti. Zadnjih nekoliko tjedana pred natjecanje treniram svaki dan, često i 2x dnevno što je jako naporno, pogotovo uz prateće dijete. Motivaciju izvlačim iz svog napretka, jednostavno gledajući sebe kako napredujem iz dana u dan me dovoljno motivira za postizanje ciljeva – kaže nam Luka koji kao najveću pomoć u pripremama ističe upravo Vukšića, velikog prijatelja, trenera i mentora.

luka

Osim Ivice, veliku je pomoć dobio i od starijih i iskusnijih članova koji su tu bili od velike pomoći i spremni uskočiti sa savjetima.

Za kraj ostavljamo jedinu damu među mušketirima, Katarinu Skrozu, kojoj će prvo natjecanje ostati u zlatnom sjaju. Katarina je nastupila u kategoriji fitness model za žene do 168 cm visine, a kao i Luka, ne krije riječi hvale za Ivicu, veliku potporu i pomoć, te tri osobe u jednoj – trener, mentor i prijatelj.

– Jako sam zadovoljna, posebice jer je riječ o prvom natjecanju, i što se pokazalo da se trud isplati. Stekli smo prvo iskustvo, vidjeli kako stvari funkcioniraju i na čemu trebamo poraditi kako bi u Sloveniji na svjetskom prvenstvu bili što bolji. Šabac nam je bio svojevrsni test i veliko iskustvo – priča nam Katarina koja kaže da su pripreme i odricanja zahtjevna, ali ono što je njoj zahtjevnije jest usklađivanje s drugim obavezama i poslom.

kata

Svakodnevni treninzi i odgovarajuća prehrana su rutina, a pripreme ponekad znaju biti naporne zbog nedostatka vremena i iscrpljenosti.

– Najveća motivacija sam sama sebi, vlastiti napredak! Ono što želim postići me vodi,  a u svemu tome imam veliku potporu našeg trenera i mentora Ivice.  Bez njega bi ovo sve bilo nemoguća misij, upustiti se u ovo sam bez ikakvog znanja i iskustva je skoro pa nemoguće – kaže nam za kraj Katarina koje zahvaljuje i njihovom prijatelju Josipu Vrčiću koji ih je vozio i puno pomogao oko priprema za binu.


Pratite nas i na društvenim mrežama: