Bilo je trke priko Krke

FOTO Pljuštali rekordi na skradinskom brdu, Talijan Merli ukupni pobjednik

‘Bit će trke priko Krke’, tim je sloganom ekipa iz Auto kluba Mihovil najavila 14. Nagradu grada Skradina u brdskom automobilizmu. I bila je utrka. Organizirana je u rekordnom roku, kao prvo međunarodno natjecanje u Hrvatskoj i prva automobilistička utrka u Europi nakon pandemije koronavirusa. Ne čudi stoga što su svih pohitali na skradinsko brdo, na jednu od najljepših, ali i, što stalnog naglašavaju i organizatori, na jednu od najsigurnijih staza u Europi.

Na koncu je startalo 112 vozača iz nekoliko zemalja, među kojima su bili i pravi ‘kapitalci’ ovog sporta. Rekordi su počeli pljuštati već u subotu, na treningu, a nastavili su padati u nedjelju, na samoj utrci. Ukupnu pobjedu na kraju je odnio Talijan Merli,  ispred sunarodnjaka Faggiolia i De Gasperija. Sva trojica, jasno za volanima prototipova, odnosno formula.

Rekord staze, pak, srušio je Faggioli, i to za skoro osam sekundi. U Prvenstvu Hrvatske ‘običnih’ automobila pobjedu je odnio Dimitrijević, ispred svog velikog rivala Perekovića.

– Sve je prošlo super, vozači su prezadovoljni stazom, publika je uistinu uživala, mogla je ne djelu vidjeti kremu ovog sporta. Hvala svima koji su pomogli da u ovako kratkom roku organiziramo ovogodišnju utrku – kazao je za Šibenski portal Vlatko Mikulandra, tajnik Auto kluba Mihovil.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.