Više

    Top 20

    FOTO Ovo su najčitaniji tekstovi sportske rubrike Šibenskog portala u 2019. godini

     

    Godina za nama bila je puna sportskih događaja, a najviše pamtimo one koji su nas najviše obradovali. Sportaši, sportašice i sportski klubovi iz naše županije donijeli su nam puno radosti, a o svima njima mogli ste čitati na Šibenskom portalu. Naša sportska rubrika, najčitanija u županiji, obilovala je izvještajima, pričama, intervjuima i ekskluzivama, a po običaju, odlučili smo s vama podijeliti koji su tekstovi bili ‘najklikaniji’. Slijedi, dakle, Top 20 Šibenskog portala.

    20. Listu 20 najčitanijih sportskih članaka otvara Nives Radić, odnosno vijest o tome da se članica Kickboxing kluba Dalmatino ponovno popela na svjetski tron. Učinila je to na prvenstvu u Sarajevu, u disciplini low kick (+70 kilograma) i tako još jednom pokazala da je neuništiva.

    19. Kaže se kako svako putovanje započinje prvim korakom, pa je tako i putovanje nogometaša Šibenika prema, nadamo se, prvoj ligi, počelo pobjedom nad Hajdukom II. Izvještaj o tom, 3:2 trijumfu momčadi Krunoslava Rendulića, čitao se naveliko, toliko da je završio na našoj listi.

    18. Da je nogomet ‘najvažnija sporedna stvar na svijetu’ pokazao je velik broj klikova koje je skupio tekst o odlasku Ivana Roce u Varaždin, u kojem je bivši veznjak narančastih objasnio razloge takve odluke.

    17. Talentirani vratar Crnice Filip Radaj bio je član futsal reprezentacije Hrvatske koja se na U19 Europskom prvenstvu u Rigi okitila srebrom. Po povratku iz Latvije popričali smo s Filipom, i, kako se kaže, sve ostalo je povijest.

    16. Šibenski portal bio je jedini medij na Izvanrednoj skupštini kluba s Baldekina na kojoj je jednoglasno izglasan povratak kultnog imena Šibenka. Koliko to ime znači onima kojima venama teče narančasta krv pokazala je čitanost tog teksta.

    15. Mia Vukšić jedna je od rijetkih od lanjske ekipe ŽKK-a Šibenik koja i ove sezone nosi narančasti dres. Ali, i ona po njezinom završetku odlazi s Baldekina, i to ni manje ni više nego u SAD, na Sveučilište Kansas. Tim povodom porazgovarali smo s mladom šibenskom košarkašicom i skupili ‘milijun’ klikova.

    14. U Nogometnom klubu Zagora ambicija, ali i radišnih ljudi ne manjka. Uprava unešićkog trećeligaša trudi se da njihovim igračima ne manjka ni ‘ptičjeg mlijeka’, a dokaz tome je svlačionice koje su uređene po ‘standradima Lige prvaka’. Kratka ‘foto-vijest’ o tome gurnula je Zagoru visoko na listi čitanosti. Ali, to nije sve od Zagore…

    13. I evo opet ŽKK-a Šibenik. Ovaj put u glavnoj ulozi je Nives Džafić, odnosno informacija o njezinom dolasku na Baldekin. Šibenski portal prvi je objavio taj transfer i za nagradu dobio brdo klikova.

    12. Još jedna poslovica kaže ‘tko prvi, njemu djevojka’. Pa je tako Šibenski portal prvi objavio kako je Dario Šarić osigurao sredstva za uređenje Šibenkine klupske teretane u sklopu dvorane na Baldekinu i ‘dobio djevojku’, odnosno, ogromnu čitanost tog teksta.

    11. Šiši je glavni akter i teksta koji se nalazi na 11. mjestu najčitanijih sportskih članaka Šibenskog portala u 2019. godini. Riječ je o razgovoru koji smo s našim NBA-ovcem odradili na igralištu na Baldekinu, a koji je sjajno prošao kod naših čitatelja.

    10. Priznajemo, i nas je pomalo iznenadio ogroman broj klikova koji je skupio tekst o debiju mladog Skradinjanina Marka Đire u Ligi prvaka, u dresu Dinama. Vjerujemo kako je ovo tek početak i kako ćemo o nogometašu koji je praktički još kao dijete sa Šubićevca preselio na Maksimir još puno puta pisati.

    9. Da su Šarići pravi mamac za čitatelje, dokaz je i tekst o dolasku Dane Šarić u ŽKK Šibenik. Vijest o tome da sestra šibenskog NBA-ovca postaje dio ekipe Stipe Bralića prvi smo objavili što je i razlog njezine velike čitanosti.

    8. Nogometaši Šibenika ostvarili su sjajne rezultate u prvom dijelu prvenstva i čvrsto drže prvo mjesto na drugoligaškoj ljestvici. S druge strane, uprava se svim se silama trudi klubu držati ‘glavu iznad vode’. Pa su tako pred kraj godine na Šubićevcu odlučili podignuti kredit kako bi isplatili zaostale plaće igračima. Članak o tome završio je visoko na našoj listi čitanosti.

    7. Još jedna nogometna priča završila je u našem Top 20. Riječ je o svojevrsnoj ekskluzivi da je u tijeku posljednja sezona Županijske nogometne lige. Naime, predsjednik županijskog Saveza Joso Bulat potvrdio nam je da se sljedeće sezone ide u spajanje sa Zadranima.

    6. Još jedna ekskluziva našla se visoko na našoj listi. Šibenski portal prvi je objavio vijest o povratku imena Šibenka klubu s Baldekina, prenijeli su je i mnogi nacionalni mediji, pa ne čudi što nam je umalo srušila portal.

    5. I opet malo o ŽKK-u Šibenik. Razgovor s reprezentativkom Josipom Silov povodom njezinog dolaska na Baldekin završio je u Top 5 čitanosti naše sportske rubrike.

    4. Još jedan tekst koji nas je iznenadio svojim visokim mjestom na listi čitanosti. U njemu smo opisali kako je bivši igrač narančastih Filip Bundović poveo navijanje s Funcutima po završetku prošlosezonske utakmice Šibenik – Cibona na Baldekinu. Ostali ‘Vukovi’ u čudu su gledali i vjerojatno mislili ‘ovog ima samo na Baldekinu’.

    3. Na postolju, s ‘broncom oko vrata’, završio je članak o nastupu ekipe HMNK Mali Japan Ražine na popularnoj ‘Kutiji šibica’. Visok plasman, priznajemo, iznenadio nas je, ali i potvrdio kako momci iz Ražina očito imaju puno navijača i simpatizera.

    2. Još veće iznenađenje bila je ogromna čitanost vijesti o tome kako je šibenski odvjetnik Krešimir Škarica izabran u važno tijelo Međunarodne košarkaške federacije, u Žalbeno vijeće Fibe. Ta je kratka vijest skupila toliko klikova da je završila na drugom mjestu naše liste.

    1. Uvjerljivo najčitaniji članak sportske rubrike Šibenskog portala u 2019. godini bio je razgovor s Dragom Gabrićem, koji je na ljeto postao član unešićke Zagore. Nekadašnji hrvatski reprezentativac, bogate karijere, ‘otvorio nam je dušu’, a njegova ‘ispovijed’ izazvala je veliko zanimanje naših čitatelja, što joj je donijelo prvo mjesto na našoj Top 20 listi.                                                                                                                       

     

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    FOTO CB Kula obranila naslova prvaka, zadnje kolo...

    Završena je još jedna sezona Županijske malonogometne lige. Titulom prvakla okitila se CB Kula, koja je obranila lanjski naslov, iako zadnje kolo nije prošlo...

    FOTO Petorka iz Okita zasjala na Kupu Hrvatske...

    Članovi Karate kluba Okit vrhunski su posao odradili i na Kupu Hrvatske održanom u Ivanjoj Reci. Osvojili su tri zlata, dva srebra i jednu...

    Devendra Banhart s novim albumom stiže u Šibenik:...

    Devendra Banhart, američko-venezuelanski kantautor dolazi na Tvrđavu sv. Mihovila 28. srpnja! Glazbenik koji je zbog kombiniranja folka, indija te latinskih utjecaja dobio nadimak otac...

    U Kninu edukativno-humanitarna akcija povodom Dana planeta Zemlje

    Iz Grada Knina i Ekološke udruge 'Krka' pozivaju sve zainteresirane građane Knina da im se pridruže u ponedjeljak, 22. travnja na akciji povodom obilježavanja...

    NAJNOVIJE

    FOTO CB Kula obranila naslova prvaka, zadnje kolo nije prošlo bez drame, Arambašići uzeli dvije pojedničane nagrade, Goreta najbolji vratar

    Završena je još jedna sezona Županijske malonogometne lige. Titulom prvakla okitila se CB Kula, koja je obranila lanjski naslov, iako zadnje kolo nije prošlo...

    FOTO Petorka iz Okita zasjala na Kupu Hrvatske i izborila vize za Istanbul!

    Članovi Karate kluba Okit vrhunski su posao odradili i na Kupu Hrvatske održanom u Ivanjoj Reci. Osvojili su tri zlata, dva srebra i jednu...

    Devendra Banhart s novim albumom stiže u Šibenik: U srpnju ga slušamo na Mihovilu!

    Devendra Banhart, američko-venezuelanski kantautor dolazi na Tvrđavu sv. Mihovila 28. srpnja! Glazbenik koji je zbog kombiniranja folka, indija te latinskih utjecaja dobio nadimak otac...

    U Kninu edukativno-humanitarna akcija povodom Dana planeta Zemlje

    Iz Grada Knina i Ekološke udruge 'Krka' pozivaju sve zainteresirane građane Knina da im se pridruže u ponedjeljak, 22. travnja na akciji povodom obilježavanja...